Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la 32,68 miliarde de euro la finele lunii iulie, cu 1,72 miliarde de euro mai putin decat in luna anterioara, in conditiile rambursarii a 2,6 miliarde de euro aferente datoriei publice interne, potrivit datelor bancii centrale.

In cursul lunii iunie, operatiunile financiare la capitolul intrari au fost de 1,37 miliarde de euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internationale.

Totodata, au fost consemnate iesiri de 3,09 miliarde de euro, reprezentand plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta (inclusiv rambursarea a 2,6 miliarde euro aferente datoriei publice interne), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene.

In acelasi timp, rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 3,76 miliarde de euro. In total, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) erau la finele lunii de 36,44 miliarde de euro, fata de 37,87 miliarde de euro la 30 iunie.

Platile scadente in luna august 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 205 milioane euro.