Dolarul american castiga teren, marti dimineata, in fata monedei japoneze si a francului elvetian, dupa ce Camera Reprezentantilor a adoptat, luni noaptea, acordul privind cresterea plafonului datoriei SUA si reducerea cheltuielilor bugetare, cu doar cateva ore de termenul limita de la care SUA intra in incapacitate de plata.

Dolarul s-a apreciat la 77,42 yeni, marti dimineata la Tokyo, fata de 77,21 luni seara la New York. Fata de francul elvetian dolarul a avansat 0,3% la 78.55 unitati, scrie Bloomberg.

Camera Reprezentantilor a adoptat, luni noaptea, acordul privind cresterea plafonului datoriei SUA, incheiat in noaptea de duminica intre Casa Alba si liderii Congresului. Proiectul care prevede majorarea plafonului datoriei cu 2,100 miliarde de dolari a fost adoptat cu 269 voturi "pentru" si 161 "impotriva". Senatul urmeaza sa-l voteze marti.

Dolarul si euro atinsesera luni noi minime istorice in raport cu francul elvetian, pe fondul temerilor privind posibilitatea reducerii ratingului SUA.