Franta are "incredere totala in soliditatea economiei americane", a declarat sambata pentru AFP ministrul Economiei de la Paris, François Baroin. Aceasta este prima reactie a unui oficial european dupa ce Standard & Poor's a scazut, pentru prima data in istorie, rating-ul economiei americane, considerata cea mai puternica din lume, de la AAA la AA+.

"Avem incredere totala in soliditatea economiei americane, mai ales daca avem in vedere determinarea guvernului american de a pune in aplicare planul de reducere a deficitelor, care a fost aprobat saptamana aceasta de Congres", a declarat François Baroin.

"Nota acordata de Standard and Poor's nu este altceva decat un element de evaluare a situatiei financiare a SUA", a continuat oficialul francez, amintind si ca "celelalte doua agentii de rating importante - Moody's si Fitch - au confirmat nota AAA pentru SUA".

François Baroin a subliniat ca "aceasta decizie confirma ca toate tarile mari se confrunta acum cu aceeasi miza: aceea de a consolida increderea in economiile lor si a reduce datoriile publice si private".

Oficialul francez a incheiat spunand ca "Ministrii de Finante din G& sunt in permanenta legatura pentru a tine sub supraveghere situatia pietelor si a discuta masurile necesare".