Un investitor misterios a castigat aproape un miliard de dolari dupa ce a pariat, luna trecuta, la o probabilitate de 10 la 1, printr-un contract futures, pe retrogradarea rating-ului AAA al Statelor Unite, scrie Daily Mail. Intrebarea care se pune acum este daca misteriosul investitor a avut informatii din interior sau daca a fost vorba despre noroc, scriu jurnalistii britanici. In plus, exista zvonuri ca in aceasta afacere ar fi implicat George Soros, miliardarul american in varsta de 80 de ani cunoscut ca "omul care a invins Banca Angliei" in 1992, cand a castigat un miliard de dolari intr-o zi dupa ce a pariat pe scaderea lirei sterline, in asa-numita "miercurea neagra".

George Soros este suspectat ca nu ar fi strain de aceasta afacere si gratie legaturilor stranse pe care le are cu Casa Alba incepand din 2008, de la instalarea lui Barack Obama in functia de presedinte.

Exista insa si surse care sustin ca George Soros nu ar fi implicat.

Standard and Poor's a redus vinerea trecuta ratingul economiei Statele Unite pentru prima data in istoria agentiei. Ratingul "AAA", cel mai bun posibil, a fost redus cu o gradatie, la "AA +", la doua zile dupa ce Fitch si Moody's au confirmat ratingul "AAA" atribuit Statelor Unite.