Guvernul considera ca masurile convenite pana in prezent cu FMI si CE sunt suficiente in contextul problemelor de pe pietele internationale si trebuie doar continuate, situatia fiind sub control si supravegheata "cu arma la picior", a declarat, miercuri, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, potrivit Mediafax.

"Ministerul Finantelor a informat Guvernul in legatura cu ce se intampla pe pietele financiare si am ajuns la concluzia ca masurile cuprinse in acordul cu Fondul Monetar, Comisia Europeana si Banca Mondiala privind consolidarea fiscala, restructurarea companiilor de stat, restructurari in aparatul de stat, inclusiv plata arieratelor, sunt suficiente. Noi trebuie sa continuam aceste masuri, deci nu mai este nevoie sa luam masuri suplimentare. In momentul de fata totul este sub control si, bineinteles, cu arma la picior", a spus Ialomitianu.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit pe crestere semnificativa la deschiderea sesiunii de miercuri, cu 5,28%, recuperand o parte din pierderile importante inregistrate in ultimele trei sesiuni, de 14,84%, dupa ce bursa de la New York a inchis marti in urcare.