Posibila creare a unor obligatiuni comune pentru tarile din zona euro nu se va discuta la intalnirea de marti dintre presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel, a declarat luni purtatorul de cuvant al Executivului de la Berlin, potrivit AFP.

"Nu va asteptati la nimic dramatic" la sfarsitul acestei intalniri, a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului german. "Oamenii se asteapta la inca o lovitura spectaculoasa" care sa rezolve dintr-o data toate problemele, a mai spus el, precizand ca nu va exista un astfel de anunt miracol

La intalnirea celor doi oficiali, care va avea loc la Palatul Elysee, se va discuta despre reformele in guvernanta zonei euro, in urma deciziilor sefilor de stat si de guvern europeni de la finele lunii iulie.

"Nu vom aborda problema eurobondurilor deoarece, din punctul nostru de vedere, nu este nici dorita nici fezabila. Nu avem indicii ca Franta va aborda aceasta problema", a mai spus Steffen Seibert.

Introducerea unor obligatiuni comune pentru tarile din zona euro, sustinute de state solide din punct de vedere financiar precum Germania, care sa ajute guvernele in dificulatate sa se finanteze la dobanzi reduse are multi sustinatori in euroland. Berlinul nu sprijina insa o astfel de initiativa.