Fondul Proprietatea a cerut convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Hidroelectrica, respectiv Nuclearelectrica, pentru aprobarea listarii celor doua companii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), se arata intr-un comunicat al companiei. Reprezentantii FP arata ca listarea celor doua companii va duce la o crestere a transparentei, acces mai facil la finantare si va contribui la o lichiditate crescuta pe BVB.

In acelasi timp, Guvernul, prin Ministerul Economiei, va pastra participatia majoritara in aceste companii beneficiind direct din cresterea valorii acestora.

"Fondul Proprietatea va beneficia de plus valoarea creata in doua importante detineri ale sale, ceea ce va fi in interesul pe termen lung al actionarilor sai. Toate acestea vor avea un impact asupra economiei romanesti, care va castiga de pe urma a doua noi companii eficiente, care produc valoare pentru actionari si se tranzactioneaza transparent prin intermediul bursei", se mai arata in comunicat.

"Credem cu tarie ca Hidroelectrica si Nuclearelectrica sunt pregatite sa iasa pe piata si ca acest proces trebuie sa inceapa cat mai repede posibil. Companiile au nevoie de finantare, de mai multa transparenta si deschidere, de guvernanta corporativa imbunatatita si eficienta crescuta. Suntem increzatori ca Ofertele Publice Initiale ale Hidroelectrica si Nuclearelectrica pot avea succes, ceea ce va atrage mai multi investitori pe piata si va creste valoarea portofoliului Fondului Proprietatea", a declarat Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.

Adunarile Generale Extraordinare ale Actionarilor Hidroelectrica, respectiv Nuclearelectrica, ar trebui sa aiba loc in termen de maxim 60 de zile de la solicitarea inaintata de Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea detine 20% din actiunile Hidroelectrica si 10% din cele ale Nuclearelectrica, actionarul majoritar al celor doua companii fiind Ministerul Economiei.