Jean-Claude Trichet, presedintele BCE, a cerut guvernelor din zona euro o aplicare "completa si la timp" a masurilor convenite la summitul din luna iulie pentru a face fata crizei datoriilor suverane, potrivit AFP.

"O aplicare pe deplin si la timp a deciziilor luate la sfarsitul summitului din 21 iulie este esentiala (...) Determinarea guvernelor din zona euro de a-si mentine angajamentele este cheia pentru a readuce finantele publice pe o cale sanatoasa si pentru a contribui la stabilitatea pietei", a declarat presedintele BCE in cadrul unei audieri in Parlamentul European.

El a mai spus ca Banca Centrala Europeana (BCE) se asteapta ca economia zonei euro sa isi continue cresterea, dar intr-un ritm "modest" si intr-un context de incertitudine fiscala "destul de ridicata".

"Continuam sa credem ca zona euro va creste intr-un ritm modest", a mai spus seful BCE. Jean-Claude Trichet a mai precizat ca "incertitudinile sunt destul de ridicate" din cauza pozitiei fiscale vulnerabile a mai multor state.