Intalnirea dintre Comisia Economica a Parlamentului European si factorii de decizie din zona Euro a s-a incheiat luni, 29 august cu concluzia ca Pachetul de sase masuri privind Guvernanta Economica ramane baza pentru construirea stabilitatii economice pe termen lung. Intalnirea "speciala" fost convocata dupa ce bancile europene si piata bond-urilor au inregistrat scaderi in cea mai mare parte a lunii august.

Eurodeputatii din toate zonele politice au felicitat BCE pentru ca si-a asumat rolul pe care Guvernele nationale s-au "sfiit" sa-l adopte, in abordarea "crizei de vara".

  • Werner Langen (EPP, DE) a spus ca "datorita BCE nu am devenit victime ale marilor probleme care au aparut in ultime perioada".
  • Sylvie Goulard (ALDE, FR) a mentionat faptul ca BCE nu va putea, totusi, sa compenseze constant reactia slaba a liderilor politici de la nivel national.

Criticile se refera in principal la faptul ca sprijnul financiar pentru Grecia, agreat in 21 iulie, nu va fi implementat efectiv de catre Parlamentele statelor din zona euro pana la jumaratatea lunii seprembrie, potrivit unei relatari BBC.