Gigantul sud-coreean de electronice Samsung Electronics va da in judecata Apple, rivalul sau american, pentru a obtine o interdictie privind comercializarea de iPhone 5, potrivit unui ziar sud-coreean citat de AFP.

Cei doi producatori, care se lupta pe piata smartphone-urilor (iPhone-Apple) si Galaxy S-Samsung) si pe cea a tabletelor (iPad - Apple si Galaxy Tab -Samsung), sunt angajati intr-o lupta juridica internationala mai veche si se acuza reciproc de furt de tehnologiei si de proiectare.

Samsung va deschide un nou proces in urmatoarele saptamani, in Coreea de Sud sau in strainatate, exact cand noul iPhone ar trebui sa intre pe piata americana, potrivit unui oficial sud-cooreean din ministerul Industriei. Intrebata de AFP, Samsung a refuzat sa comenteze.

Un tribunal german a dat din nou dreptate Apple la inceputul lunii in disputa in care Samsung e acuzata de plagiat, iar consecinta este ca tableta Samsung Galaxy tab 10.1 are si pe mai departe interdictie la vanzare in Germania. Tribunalul interzisese vanzarea tabletei in aproape toate tarile UE, insa a restrans totul la Germania, iar Samsung a facut recurs.

Tribunalul german interzisese vanzarile Galaxy Tab in toate tarile UE, cu exceptia Olandei, dar apoi a revenit si s-a limitat in a interzice vanzarile numai in Germania, motivand ca nu are competenta sa interzica vanzarile in toata Uniunea.

Samsung a solicitat si a anuntat cu cateva zile inainte depunerea unei plangeri impotriva Apple in Franta, in cadrul unui litigiu care implica trei brevete UMTS.

Noua versiune de iPhone va fi disponibila de la mijlocul lunii octombrie in Statele Unite si va fi, de asemenea, distribuita de Sprint Nextel, al treilea mare operator de telecomunicatii din SUA, potrivit Wall Street Journal care precizeaza ca telefonul va fi lansat pe piata mai tarziu decat se preconiza initial.

Noul dispozitiv, iPhone5, ar trebui sa fie "mai subtire si mai usor" decat iPhone 4 si echipat cu un aparat de fotografiat "imbunatatit", precum si un sistem de operare "mai sofisticat", sustine ziarul citat.