Romania a obtinut locul 3-4 la Starcraft II, in cadrul finalei DreamHack Winter 2011 desfasurate in Jonkoping, Suedia, in perioada 24-27 noiembrie, informeaza un comunicat remis redactiei. Este pentru prima data cand Romania participa la acest eveniment, in urma calificarilor regionale ce au avut loc la Constanta, la inceputul lunii.

DreamHack Winter 2011Foto: Image PR
  • Vezi alte rezultate obtinute de Romania la DreamHack Winter.

Silviu Lazar (NightEnd), in varsta de 23 de ani, a obtinut locul 3-4, la egalitate cu Liquid Ret (din Olanda), surclasand jucatori din Finlanda, Coreea de Sud, Suedia si Polonia.

NightEnd este singurul jucator din Romania angajat de Fnatic, una dintre cele mai mari echipe de jucatori profesionisti, la nivel mondial. In fata romanului s-au clasat doi jucatori din Coreea de Sud.

Romania a concurat si la Counter Strike 1.6:

  • TeG (The elder Gods) din Bucuresti - locul 9
  • Eq (Earthquake) din Constanta - locul 16

In cele patru zile de eveniment au concurat 96 de jucatori profesionisti pentru premii in valoare de peste 60.000 de euro si au participat aproximativ 14.000 de gameri. DreamHack este cel mai mare festival digital din lume, cu o istorie de 17 ani.

In 2012, Romania va gazdui cea de-a doua editie a calificarilor regionale DreamHack, la care vor participa in total 12 tari din estul si sud-estul Europei.