​Dupa ce in februarie s-a scris ca Apple ar putea lansa un ceas inteligent, care să fie bazat pe sistemul de operare iOS, iata ca si Samsung intra in cursa, iar in cazul companiei coreene vorbim de confirmare oficiala, nu doar de un zvon. Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei Mobile a Samsung, spune ca grupul lucreaza de mult timp la un ceas special.

New York Times și Wall Street Journal scriau ca Apple testeaza un ceas inteligent ce ar urma să fie construit în jurul unui ecran curbat din sticlă, care să se muleze perfect pe forma mâinii utilizatorului. Ceasul ar putea fi lansat in 2013.

Noul “iWatch” al Apple ar putea integra sistemul de control vocal Siri și câteva dintre aplicațiile principale de pe platforma iOS, cum ar fi un sistem de navigație GPS, de management al contactelor și a calendarului, plus aplicații de la dezvoltatori independenți care să lărgească paleta de funcționalități ale aparatului. O altă funcție extrem de importantă a noului gadget ar fi cea de instrument de plăți.

Iata acum ca marele concurent al Apple, Samsung, confirma prin vocea unui executiv de top ca lucreaza in mod sustinut la un ceas inteligent. "Pregatim ceasul de mult timp. Lucram din greu sa fim gata cu el. Pregatim produse pentru viitor, iar ceasul este in mod clar unul dintre ele", a spus Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei Mobile de la Samsung, citat de Bloomberg.

Publicatia scrie ca pentru consumator va conta mult cine scoate prima astfel de ceas, un produs inedit care functioneaza impreuna cu smartphone-ul. Samsung ar putea avea un avantaj de pret fiindca isi face singura display-urile si procesoarele, noteaza Bloomberg care citeaza analisti ce spun ca tinta ar trebui sa fie un pret de sub 200 de dolari.