HTC a lansat, marti, noua generatie a telefonului HTC One. Noul model HTC One cu nume de cod M8, succesorul modelui HTC One (M7) din 2013, vine cu o noua constructie din metal aproape in intregime, cu un ecran de 5 inci, full HD (1080p), un sistem de camere duale pe spate si o camera frontala cu unghi larg de 5 Megapixeli. La fel ca si pe modelul anterior, noul HTC One dispune de doua boxe frontale. In plus, noul model vine cu o serie de comenzi rapide de acces si cu Sense 6, noua interfata software dipusa pe deasupra sistemului de operare.

Noul HTC One (M8)Foto: HTC

Noul HTC One (nume de cod M8) a fost lansat marti la New York si Londra. Potrivit informatiilor din prezentarea tinuta in SUA, noul model HTC One este realizat in proportie de 80% din metal, imbunatatind reteta constructiei din metal pe care a prezentat-o anul trecut cu modelul M7.

"Carcasa se evidentiaza prin contururi curbate, mai subtiri, care asigura o aderenta mai buna a telefonului in palma", potrivit HTC.

Noul HTC One vine cu un ecran cu diagonala de 5 inch si cu rezolutia FUll HD (1080p). Pentru primda data in istoria companiei, HTC implementeaza pe noul model One butoane virtuale, pe ecran, similare celor de pe modelele Google Nexus.

documente

HTC One (M8) Specificaii tehnice

(25 Mar 2014) PDF, 72KB

Noul HTC One (M8) este dotat cu un processor quad-core de 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 si este compatibil cu tehnologia 4G LTE. Smartphone-ul ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android, 4.4.2 KitKat, si afiseaza o interfata noua - HTC Sense 6, disponibila integrat, sau prin descarcarea unui upgrade din Google Play store.

Potrivit HTC, pentru noua generatie Sense, compania a pus mai mult acces pe personalizare.

"Duo Camera", un sistem de doua camere pentru focalizare ulterioara in fotografie

De departe cel mai distinctiv aspect al noul HTC One este configuratia cu doua camere pe spatele telefonului. Telefonul dispune de o camera principala de 4 Megapixeli de tip Ultrapixel (n.r. pixeli mai mari decat cei normali - denumirea Ultrapixel fiind una proprie HTC).

Pe langa aceasta camera principala, noul HTC One mai dispune de inca o camera secundara pe spate (n.r. nu este specificata dimensiunea senzorului, unele zovonuri indica 2.1 MP) a carui scop este de a colecta informatii, in special de adancime.

Astfel, prin configuratia "Duo Camera", noul model HTC One ofera utilizatorului posibilitatea de a selecta focusul in imagine dupa ce a captat deja fotografia. La fel, utilziatorul poate opta pentru o suita de efecte ce se pot aplica pe fotografia deja luata.

Din comunicatul HTC:

  • "Suplimentar fata de modulul principal HTC UltraPixel¬, modelul HTC One (M8), dotat cu Duo Camera, integreaza si un senzor de adancime care permite realizarea de imagini detaliate in cadru de adancime focala, si permite editarea fotografiilor cu un grad de flexibilitate nemaiintalnit.
  • Tehnologia foto HTC One (M8) ajuta utilizatorii sa surprinda portrete impresionante si sa adapteze focalizarea asupra imaginii cu functia UFocus¬, care permite o evidentiere surprinzatoare a subiectului fotografiat, alaturi de functia Foregrounder utilizata pentru editarea fundalurilor foto cu efecte creative. De asemenea, fotografiile pot fi editate cu efecte de sezon folosind animatiile din pachetul Seasons. Functiile Copy & Paste, iar Dimension Plus¬ prezinta noi perspective de vizualizare a fotografiilor prin simpla inclinare a ecranului pentru a vedea un alt unghi asupra imaginii.
  • Tehnologia avansata de fotografiere permite chiar sa capteze ¬imagini de culise¬, astfel incat, odata activat obturatorul, cea mai clara imagine este afisata in mod automat. Focalizarea camerei deschide obturatorul cu o viteza de 300 de milisecunde si produce imagini de inalta calitate, surprinse la secunda din miscare, iar in situatiile in care este necesara activarea blitz-ului, aparatul dotat cu LED Dual Flash selecteaza nuantele exacte ale tenului, potriveste intensitatea luminii si faciliteaza realizarea unei fotografii profesionale".

Comenzi de acces rapid

Potrivit HTC, noul model One promite si o serie de comenzi rapide de acces, bazate in principal pe o suita de senzori precum cei de miscare.

"Utilizatorul poate interactiona astfel cu telefonul fara a aprinde ecranul", sustine HTC. "Un simplu gest de glisare va activa dispozitivul, doua atingeri consecutive aprind ecranul, doua atingeri consecutive inchid ecranul, gesturi elementare care simplifica activitatile cotidiene".

Noul HTC One vine cu o baterie nu cu mult mai mare decat modelul anterior (2.600 mAh fata de 2.300 mAh), insa promite o durata de viata cu 40% mai mare. In plus, noul model va beneficia de un mod "extrem" de economisire, in care functiile telefonului vor fi limitate doar la cele de baza: Telefon, SMS, E-mail etc.

HTC One (M8) vine dotat cu doua boxe frontale, la fel ca si modelul anterior.

"Puterea sunetului este sporita cu 25% fata de predecesorul HTC One (M7), fara a compromite calitatea audio. Noul model HTC One (M8) dispune de doua difuzoare frontale (cu incinte audio regandite), dotate cu amplificatoare noi si profile software audio personalizabile pentru a defini cu fidelitate experienta sonora a utilizatorului", precizeaza HTC.

De asemenea, HTC One (M8) va veni cu o versiune noua si imbunatatita a reader-ului de stiri integrat direct in ecranul de pornire - Blinkfeed. (n.r. HotNews.ro poate fi citit direct din Blinkfeed pe telefoanele HTC).

O husa speciala pentru noul model

Husa Dot View pentru HTC One (M8)

Husa Dot View pentru HTC One (M8)

Foto: HTC

Ca un fapt divers, HTC lanseaza si o husa speciala pentru noul model One.

Denumita "DotView", husa "afiseaza notificari, permite interactiuni, afisajul fiind stilizat in maniera retro, de tip matrice".

Potrivit HTC, accesul al telefon se poate face direct prin husa, fara a mai deschide ecranul telefonului. Husa "poate fi activata prin doua atingeri consecutive astfel incat sa afiseze ora, conditiile meteo, alerte cu privire la noi mesaje, e-mail-uri sau apeluri fara a fi necesara deschiderea husei sau activarea ecranului principal."

Mai multe detalii despre telefon, aici.