Nikon a anuntat marti lansarea primului DSLR Nikon in format FX proiectat pentru astrofotografie. Nikon D810A este o versiune special modificata a lui Nikon D810 si incorporeaza un filtru infrarosu (IR) reproiectat pentru a reda culoarea reala a nebuloaselor care emit lumina in lungime de unda hidrogen alfa. Totodata, Nikon a mai anuntat si lansarea a sase noi modele de aparate foto compacte din gama Coolpix.

Nikon D810A pentru astrofotografieFoto: Nikon

Potrivit Nikon, D810A este o versiune special modificata a lui Nikon D810 si incorporeaza un filtru infrarosu (IR) reproiectat pentru a reda culoarea reala a nebuloaselor care emit lumina in lungime de unda hidrogen alfa (aproximativ 656nm).

"Fiind proiectat pentru a oferi cele mai fine detalii, senzorul in format FX asigura obtinerea unor imagini de 36,3 megapixeli cu contrast ridicat si cu minimum de culori false. Intervalul ISO standard de 200­–12800 poate fi extins pana la ISO 51200 (echivalent), iar functia de reducere a zgomotului 3D asigura obtinerea unor imagini curate, bine definite la sensibilitati ISO inalte. Procesorul de imagini rapid si puternic de la Nikon, EXPEED 4, creste performanta generala a aparatului foto si minimizeaza denaturarea culorilor", anunta Skin, unicul importator Nikon in Romania. Informatii suplimentare pot fi citie pe nikonisti.ro

Tot marti, Nikon a anuntat si lansarea a sase noi modele de aparate compacte din gama COOLPIX: P610, L840, L340, AW130, S33 si S9900.

Mai jos, descrierea Nikon pentru fiecare model compact Coolpix lansat marti:

Nikon P610

Nikon P610

Foto: Nikon

Zoom-ul optic 60x al lui COOLPIX P610 ofera noi orizonturi in orice situatie de fotografiere, de la imagini nocturne, pana la fotografii din natura. Un vizor electronic si un ecran mare cu unghi variabil si 921.000 puncte, echipat cu tehnologie RGBW, usureaza inregistrarea si evaluarea imaginilor statice si filmelor. Capabilitatile Wi-Fi si NFC incorporate usureaza partajarea, iar functiile GPS/GLONASS/QZSS tin evidenta locurilor in care se fotografiaza. Filmele Full HD (1080/60p) beneficieaza de sistemul VR (reducere a vibratiilor) optic cu dubla detectie, care mentine stabilitatea aparatului foto.

Cu modelul COOLPIX L840, cu 16 megapixeli, este simplu sa va apropiati de momentele speciale din viata. Inregistrati peisaje si scene din natura salbatica ori realizati prim-planuri remarcabile la aniversarile din familie, actionand zoomul optic de 38x, care se poate extinde pana la 76x prin intermediul functiei Dynamic Fine Zoom. Selectorul automat de scene simplifica realizarea unor imagini detaliate ale lunii sau ale vietii pasarilor, iar daca inclinati ecranul LCD mare, puteti obtine o pozitie unica de fotografiere. In plus, puteti inregistra filme Full HD (1080/60i) prin atingerea unui buton. Imaginile preferate pot fi partajate instantaneu, gratie tehnologiilor Wi-Fi si NFC incorporate.

Modelul COOLPIX L340, cu 20 megapixeli, se mandreste cu stilul sau clasic si cu intervalul de acoperire de la unghi larg pana la telefotografie, desi are un corp compact. Un obiectiv cu zoom optic de 28x, extensibil pana la 56x prin intermediul functiei Dynamic Fine Zoom, va apropie de centrul actiunii, iar functia de inregistrare HD printr-o atingere faciliteaza comutarea de la fotografii la filme.

Nikon AW130

Nikon AW130

Foto: Nikon

Aparatul foto COOLPIX AW130, cu 16 megapixeli, va poate insoti chiar si la 30 m sub apa, este rezistent la frig, pana -10 oC, la praf, precum si la socuri prin cadere de la inaltimea de pana la 2m. De asemenea, este si un aparat foto social, incorporand tehnologiile NFC si Wi-Fi. Obiectivul luminos cu diafragma f/2.8 si unghi larg de 24 mm este ideal pentru fotografii de peisaje subacvatice sau nocturne, in timp ce zoomul optic 5x contribuie la realizarea simpla a prim-planurilor pe uscat sau in apa. Functiile GPS/GLONASS/QZSS va ofera posibilitatea de a jurnaliza traseele calatoriilor si inregistreaza pe imagini locatiile de fotografiere.

Modelul COOLPIX S33, cu 13 megapixeli, este extrem de rezistent, simplu de utilizat si poate face fata lejer chiar si ritmului celor mai aventuroase planuri de calatorie. Inotati cu el pana la adancimea de 10 m, sau utilizati functia “incadrare fata sub apa”, pentru a detecta fetele fara a fi necesar sa intrati in apa. Este rezistent la socuri prin cadere de la 1,5 m, rezistent la frig, pana la -10 C si, de asemenea, rezistent la praf, astfel incat sa poata face fata oricaror incidente neprevazute. Meniurile pentru adulti si pentru copii va scutesc de nevoia de a cumpara un aparat foto special pentru copii – acesta este pentru toata familia.

Modelul COOLPIX S9900, cu 16 megapixeli, incorporeaza un ecran LCD mare, cu unghi variabil, care va ofera libertatea de a incadra imaginea in mod creativ, iar zoom-ul optic este 30x, extensibil pana la 60x prin intermediul functiei Dynamic Fine Zoom. Partajati fotografiile instantaneu, gratie tehnologiilor Wi-Fi si NFC incorporate – prin simpla atingere a aparatului foto de un dispozitiv inteligent – si inregistrati pe imagini locatiile de fotografiere cu functiile GPS/GLONASS/QZSS.

Noile modele Nikon COOLPIX vor fi disponibile in Romania la partenerii Nikon la inceputul lunii martie. detalii suplimentare pe nikonisti.ro