Nikon a anuntat doua noi modele de camere foto - D7200, noul varf de gama a aparatelor DSLR in format DX, si modelul Coolpix P900 care ofera cel mai puternic Zoom optic din gama -precum si un nou model de microfon fara fir. Cele trei noi dispozitive vor fi disponibile in Romania inca din luna martie.

Nikon D7200Foto: Nikon

"In premiera pentru un aparat foto DX, Nikon D7200 permite focalizarea automata pana la -3 EV, gratie sistemului AF cu 51 de puncte mostenit de la modelele profesionale FX. Combinand intervalul larg de sensibilitati ISO si vitezele mari de fotografiere in serie ale aparatului foto, puteti sa realizati fotografii de precizie in intuneric si sa inregistrati scene nocturne in segmente video clare. Din cele 51 de puncte, cincisprezece sunt senzori de tip cruce, iar punctul central este compatibil f/8, permitand mai multe combinatii obiectiv-teleconvertor. Puteti fotografia la cadente de pana la 6 fps in format DX si de pana la 7 fps cu decupare 1,3x, datorita memoriei tampon care inregistreaza pana la 27 de imagini RAW de 12 biti si pana la 100 de imagini JPEG intr-o singura rafala", informeaza Skin, importatorul Nikon in Romania, intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro

Potrivit acestora, Nikon D7200 este si primul DSLR de la Nikon echipat cu tehnologie NFC (Near Field Communication), astfel inca utilizatorii pot alege fie tehnologia NFC, fie functia Wi-Fi a aparatului foto pentru a transfera imagini statice catre un dispozitiv inteligent.

Senzorul de imagine in format DX are o rezolutie de 24.2 megapixeli, este conceput fara filtru optic low-pass (OLPF) si sistemul de procesare EXPEED 4, cu un interval ISO intre 100 si 25600.

Aparatul foto inregistreaza filme Full HD la cadente de pana la 25p/30p si de pana la 1080/50p/60p in modul de decupare 1,3x. Modelul D7200 va fi disponibil din luna martie si in Romania. Detalii despre D7200 pot fi citite si aici.

Pe langa acesta, Nikon a anuntat si lansarea modelului COOLPIX P900, echipat cu cel mai putenic zoom optic din gama sa.

Coolpix P900

Coolpix P900

Foto: Nikon

Nikon COOPIX P900 ofera un zoom optic 83x, care acopera un interval de distante focale de la 24 mm pana la 2000 mm, extensibil pana la 4000 mm prin intermediul functiei Dynamic Fine Zoom.

Obiectivul cu diafragma maxima intre f/2.8 si f/6.5 "este capabil sa ofere o definitie extrem de clara a imaginii chiar si atunci cand zoomul este actionat pana la limita telefotografica de 2000mm (echivalentul formatului de 35 mm) a acestuia", detaliza Skin.

Aparatul este dotat cu un senzor CMOS iluminat din spate, cu rezolutie de 16,2 megapixeli si procesor de imagine EXPEED C2. Modelul beneficiaza de un sistem VR imbunatatit cu dubla detectie, "care reduce neclaritatile, ca si cand s-ar fotografia cu un timp de expunere cu 5 stopuri mai scurt. Acest nou sistem VR atenueaza mai bine vibratiile, prin detectarea simultana a miscarilor de la obiectiv (senzor de viteza unghiulara) si de la senzorul de imagine (informatii despre vectorul de miscare)", mai relateaza reprezentantii Nikon.

Monitorul LCD al aparatului are unghi variabil de 7.5cm/3-inci, aproximativ 921.000 puncte si tehnologie RGBW.

Filmele Full HD 1920 x 1080/60p beneficiaza de sunet stereo inregistrat prin intermediul functiei Zoom microfon, care schimba directia de receptie in concordanta cu modul de operare al zoomului, iar functia Focus Peaking usureaza focalizarea manuala prin evidentierea zonelor focalizate.

Modelul Nikon COOLPIX P900 va fi disponibil in Romania in a doua jumatate a lunii martie. Despre modelul P900 puteti citi mai multe pe Nikonisti.ro

Totodata, Nikon a lansat si microfonul mono fara fir ME-W1 capabil sa inregistreze sunet de la o distanta de pana la 50m si cu o frecventa de raspuns intre 300Hz si 9.000 Hz. Sistemul este compus dintr-un transmitator de microfon si un receptor care comunica reciproc prin Bluetooth.

"Semnalul de intrare este monofonic, dar daca doriti sa inregistrati in format stereo, pur si simplu conectati microfonul stereo optional Nikon ME-1 la mufa pentru microfon extern a microfonului ME-W1. Alimentarea este realizata de catre o singura baterie AAA, care asigura o autonomie de 3 ore", informeaza Skin.