Noul telefon varf de gama al companiei HTC, modelul One M9, a fost lansat oficial marti seara in Romania. Telefonul care vine cu o constructie aproape in intregime din metal, un ecran cu diagonala de cinci inci, doua difuzoare amplasate frontal si o camera principala de 20 de megapixeli va fi disponibil in magazinele partenere incepand de vineri, 3 aprilie, si va avea un pret oficial de 3.200 de lei.

HTC One M9Foto: Hotnews
  • UPDATE Vodafone a anuntat ca primeste pre-comenzi pentru noul smartphone HTC One M9 in reteaua de magazine, urmand ca telefonul sa fie livrat din 3 aprilie. HTC One M9 va fi disponibil impreuna cu abonamentul RED 49 pe 2 ani, la pretul de 249 euro (TVA inclus).

HTC a lansat pe 1 martie, la Barcelona, noul varf in gama sa de telefoane, modelul One M9. Noul model a fost prezentat oficial marti seara si publicului din Romania, urmand ca de vineri 3 aprilie telefonul sa fie deja disponibil pe piata in magazinele partenere. Pretul noului telefon va fi de 3.199 de lei.

Noul One M9 vine sa continue linia de design inceput prin One M7 si dus mai departe cu modelul de anul trecut, One M8. Telefonul propune un design impresionant din aluminiu - intreaga carcasa este prelucrata dintr-o singura singura bucata de metal - si cu o finisare in doua tonuri metalice - argintiu pe spate si un auriu subtil pe marginile putin mai lucioase. Modelul mai vine si in alte doua variante de culori, una pe gri inchis si alta pe combinatia roz-auriu.

Ecranul este unul de cinci inci, de tip IPS LCD 3, cu o rezolutie Full HD si o densitate de 441 pixeli-per-inci. Ecranul este marginit sus si jos de doua difuzoare frontale care - daca este sa ne raportam la traditia anilor trecuti - livreaza poate cea mai buna experienta audio pe un dispozitiv mobil. Anul acesta, HTC pe modelul One M9, a implementat o tehnologie de sunet Dolby Audio Surround.

Pe spate, telefonul are o camera principala de 20 de megapixeli, precum si un blit in doua tonuri. Camera este capabila sa filmeze si la rezolutie 4K. Pe fata, M9 vine cu o camera putin mai speciala, cea de 4 megapixeli "Ultrapixel" folosita in trecut, la modelele precedente, pe spate, drept camera principala. Prin tehnologia "Ultrapixel" - adica pixeli de dimensiuni mai mari ca cei gasiti de obicei in camerele de pe alte dispozitive mobile - senzorul poate capta mult mai multa lumina, in cazul de fata traducandu-se in selfie-uri mai bune in scenarii cu putina lumina.

One M9 dispune de o memorie de 3 GB RAM si o capacitate de stocare de 32 GB, extensibila prin card microSD pana la 128 GB. Bateria este una fixa cu o capacitate de 2.840 mAh.

Specificatiile complete pot fi vizualizate aici (DOCUMENT)

Primele impresii

Potrivit HTC, One M9 vine sa imbunatateasca design-ul deja foarte apreciat de pe modelele anterioare si sa aduca un plus de finete. Tinand-ul in mana si jucandu-ne cu el, putem spune ca aici HTC a reusit ce si-a propus si ca noul model arata mai bine si mai rafinat decat predecesorul sau, chiar daca nu cu mult. In plus, modelul se simte mai bine in mana, spatele e putin mai aderent, iar muchiile mai "patratoase" ajuta enorm la ergonomie.

Butonul de pornire a fost pozitionat pe laterala si e mult mai usor accesibil acum. Ecranul arata la fel de bine, daca nu chiar mai bine decat cel de pe M8 - concluzie personala dupa ce le-am vazut pe ambele unul langa celalalt, iar sistemul se misca parca mai rapid ca niciodata.

Nu am apucat sa ne jucam prea mult cu noua interfata Sense 7 ce ofera mult mai multe posibilitati de persnalizare ca inainte - in special prin aplicatia dedicata de teme, dar o vom explora in detaliu atunci cand vom primi telefonul in review.

Ce nu ne-a impresionat a fost camera foto, cel putin nu prin pozele prin care am putut sa le facem in sala destul de intunecata si inundata intr-o lumina verde-neon unde a avut loc conferinta de lansare. Fotografiile captate intr-un astfel de cadru au iesit destul de zgomotoase - chiar foarte zgomotoase, si cu detalii destul de estompate. In plus, nici timpul pentru focalizare nu ne-a dat pe spate. E prematur sa dam un verdict pentru camera, mai ales ca nu stim cum se comporta si in alte scenarii, asa ca vom trata pe larg acest subiect in review-ul pe care il vom realiza in perioada urmatoare.

Cat priveste camera frontala cu "ultrapixeli", aceasta a parut ca s-a descurcat mai mult decat onorabil in conditiile date.

Cu toate acestea, deisgn-ul destul de rafinat, noile variante de culori metalice si micile imbunatatiri la capitolul ergonomie fac din noul One M9 un bun succesor pentru linia telefoanelor varf de gama de la HTC. Vom vedea intr-un viitor review cat de bine sta noul model si la celelalte capitole...

FOTO