Nikon a lansat joi noul obiectiv NIKKOR AF-S DX 16-80mm f/2.8-4E ED VR, primul obiectiv DX care dispune de unele dintre cele mai recente tehnologii Nikon: diafragma electromagnetica, tratament anti-reflexie Nano Crystal si protectie cu fluor, anunta Skin, importatorul oficial in Romania. Totodata, Nikon a lansat si doua noi super-teleobiective profesionale, NIKKOR AF-S 500mm f/4E FL ED VR si NIKKOR AF-S 600mm f/4E FL ED VR, mult mai usoare decat precedentele modele. Cele trei obiective vor fi disponibile la partenerii Nikon din Romania la sfarsitul lunii iulie.

Obuiectivul Nikkor AFS DX 16-80 mmFoto: Nikon

NIKKOR AF-S DX 16-80mm f/2.8-4E ED VR este primul obiectiv DX care dispune de unele dintre cele mai recente tehnologii Nikon: diafragma electromagnetica, tratament anti-reflexie Nano Crystal si protectie cu fluor, potrivit Skin, importatorul Nikon in Romania.

"Fiind un obiectiv ideal pentru calatorii, acest zoom avansat si compact cantareste doar 480 g, stabilizandu-se perfect pe aparatul foto. Plaja focala vasta de la 16 la 80mm (echivalenta in format 35mm cu 24 – 120mm) acopera majoritatea situatiilor de fotografiere, de la peisaje pana la interioare si de la instantanee din viata strazii pana la portrete sugestive. Diafragma luminoasa f/2.8–4 asigura fotografii clare in lumina scazuta, separarea distinctiva a subiectului de fundal si un bokeh placut", informeaza reprezentantii Skin.

Formula optia al noului obiectiv include 17 elemente in 13 grupuri din care 4 elemente ED (dispersie foarte scazuta), 3 elemente asferice si tratament Nano Crystal pentru minimizarea formelor dublate (ghosting), a petelor luminoase (flare) si a aberatiilor cromatice.

Potrivit Skin, "mecanismul de diafragma electromagnetica permite un control mai precis al expunerii, in special la fotografierea in serii de mare viteza, iar tratamentul cu fluor protejeaza de apa, praf si murdarie, fara a compromite calitatea imaginii. Sistemul de reducere a vibratiilor (VR) pastreaza claritatea imaginilor si permite fotografierea cu timpi de expunere cu pana la patru stopuri mai lungi. Motorul compact SWM (Silent Wave Motor) asigura functionarea rapida, silentioasa si precisa a focalizarii automate pe intreg intervalul de zoom".

Nikkor AFS 600mm

Nikkor AFS 600mm

Foto: Nikon

Tot joi, Nikon a anuntat si doua noi super-teleobiective profesionale, NIKKOR AF-S 500mm f/4E FL ED VR si NIKKOR AF-S 600mm f/4E FL ED VR. Cele doua obiective sunt concepute pentru a imbunatati performanta si a reduce semnificativ greutatea comparativ cu modelele precendente.

Astfel, noul obiectiv de 500 mm este cu 20% mai usor decat predecesorul sau, iar cel de 600 mm are o greutate cu 25 % mai mica.

Ambele obiective au constructii optice cu totul noi, care includ elemente din sticla usoara cu fluorina, tratament Nano Crystal, sticla ED si beneficiaza de acoperirea cu fluor brevetata de Nikon, care protejeaza in mod eficient de apa, praf si murdarie.

"Noile obiective dispun de o diafragma electromagnetica pentru expuneri consistente, mai precise in timpul fotografierii in serii de mare viteza, o urmarire AF superioara si controlul stabil al expunerii automate. De asemenea, ambele modele dispun de tehnologia VR de reducere a vibratiilor, care include modul SPORT pentru urmarirea actiunilor rapide", transmite Skin.

Cele trei obiective anuntate joi vor fi disponibile in Romania la sfarsitul lunii iulie.