Daca ati incercat vreodata sa faceti o fotografie printr-un geam si v-ati lovit de un set stufos de reflexii, solutia celor de la Google si MIT va va incanta teribil.

Cum sa elimini reflexiileFoto: youtube.com

Unele probleme din domeniul artei fotografice sunt atat de comune incat ne-am pierdut orice speranta ca se vor remedia vreodata. Din fericire, in parte pentru ca traim in 2015 si in parte pentru ca niste minti luminate de la Google si MIT se preocupa cu subiecte surprinzatoare, incepem sa avem solutii, scrie Playtech.

Intr-o demonstratie video pe care o puteti vedea mai sus in detaliu, cei de la Google si MIT au confirmat realizarea unei aplicatii software care prelucreaza o secventa video sau un set de cateva cadre succesive cu scopul de a elimina reflexii nedorite din poze sau alte tipuri de elemente deranjante. Practic, aceasta idee revolutionara functioneaza atat atatunci cand vreti sa faceti o poza prin geanul de la avion fara sa va vedeti voi mai mult decat norii spectaculosi, cat si in momentul in care vreti sa imortalizati un decor dincolo de un gard de sarma fara sa se vada sarma. Practic, cercetatorii de la Google si MIT va scapa de orice tip de impediment de care v-ati lovi atunci cand vreti sa fotografiati ceva. Este capabil pana si sa elimine picaturile de ploaie sau condens de pe un geam, daca asta va doriti. Sistemul este atat de bine pus la punct incat poate separa chiar si imaginea reflectata in geam, fara secventa de dincolo de sticla.

In mod evident, in afara de demonstratia de mai sus, nu avem nici o confirmare oficiala pentru momentul in care vom putea profita cu totii de un astfel de algoritm, indiferent daca se va manifesta la nivel hardware in urmatoarea voastra camera foto/video sau va fi prezent intr-o aplicatie software de postprocesare a fotografiilor. In definitiv, avand in vedere fiabilitatea smartphone-urilor la ora actuala si afinitatea noastra de a face fotografii cu ele in vacanta, ar fi remarcabil sa faceti fotografiiimposibiledatorita Google si MIT.

Citeste si: