Gigantul electronic Samsung Electronics Co Ltd a anuntat sambata ca le-a recomanda clientilor sud-coreeni sa nu mai foloseasca telefoanele Galaxy Note 7, pe care compania le retrage de pe piata, in conditiile in care s-au raportat cazuri in care clientii s-au plans ca telefonul ia foc in timpul incarcarii, informeaza Reuters.

Samsung Galaxy Note 7Foto: Samsung

Intr-o declaratie postata online, Samsung a anuntat ca va oferi telefoane inchiriate clientilor care predau telefoanele Galaxy Note 7 si a reiterat ca intentioneaza sa puna baterii sigure in telefoanele Galaxy Note 7 si sa le inapoieze clientilor afectati de recall-ul inceput in data de 1 septembrie.

Samsung Electronics a anunta la inceputul lunii septembrie ca opreste vanzarile modelului varf de gama Galaxy Note 7, in conditiile in care s-au raportat cazuri in care clientii s-au plans ca telefonul ia foc in timpul incarcarii.

Compania spune ca a descoperit 35 de cazuri de Galaxy Note 7 cu probleme la baterie. Samsung sustine ca doar 24 de unitati in fiecare milion produse (sau una la fiecare 42.000 de unitati) au un risc sa ia foc in timpul incarcarii, dar va face o rechemare in service pentru toate unitatile bandute din motive de precautie.

Intr-un comunicat de presa se spune ca va dura circa doua saptamani pentru a pregati unitatile ce vor inlocui telefoanele deja vandute.