Samsung a anuntat oficial marti suspendarea productiei si vanzarii telefoanelor Galaxy Note 7, dupa ce cazurile in care aceste telefoane au luat foc din senin, chiar si terminalele care inlocuiesc prima serie, s-au inmultit, anunta The Guardian.

Samsung Galaxy Note 7Foto: Samsung

Zvonuri ca Samsung a decis scoaterea completa a telefonului de pe piata au existat de luni, in conditiile a ceea ce este probabil cea mai mare criza din istoria companiei, gigantul sud-coreean considerand ca brandul va avea enorm de suferit in cazul in care problemele cu Samsung Galaxy S7 se vor inmulti.

Intr-un comunicat dat publicitatii luni, gigantul sud-coreean anuntase ca clientii care detin un Samsung Note 7, chiar si unul inlocuit deja, pot cere banii inapoi sau acesta le poate fi inlocuit cu un alt model de telefon produs de Samsung.

Autoritatile sud-coreene au anuntat ca au descoperit un nou defect de productie la Galaxy Note 7, cel mai popular smartphone produs de Samsung.

La randul sau, Comisia pentru Siguranta Consumatorilor din Statele Unite spune ca va continua investigatia in cazul celor cel putin 5 incidente in care un astfel de smartphone a luat foc sau s-a supraincalzit.

Decizia Samsung de a opri productia Note 7 a fost luata in cooperare cu autoritatile din China si SUA, in conditiile in care doi operatori americani au oprit preschimbarea si vanzarea telefoanelor Note 7.

Scandalul a afectat deja grav reputatia celui mai mare producator de smartphone-uri din lume.

Un avion apartinand companiei americane Southwest Airlines a fost evacuat joi chiar inainte de decolare, dupa ce un telefon mobil marca Samsung Note 7 s-a supraincins, a pocnit si a inceput sa scoata fum, la bordul aeronavei. Un al doilea dispozitiv Samsung Glalaxy Note 7, inlocuit de catre companie, a luat foc in SUA, potrivit presei locale.

Samsung a fost fortat sa inlocuiasca modelul Note 7 cu modele mai noi de smartphone-uri, dupa ce clientii s-au plans ca bateriile acestora se supraincalzeau si luau foc.