​Samsung va anunta luni intr-o mult-asteptata conferinta de presa de ce au luat foc telefoanele Galaxy Note 7, dar surse citate de Wall Street Journal spun ca gigantul sud-coreean va arata cu degetul in special catre furnizorii de baterii. In unele cazuri bateriile nu au avut dimensiunea potrivita, iar in altele au aparut probleme de fabricatie din cauza grabei cu care productia a crescut. Este de asteptat ca Samsung sa anunte si ce masuri va lua pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample.

-Foto: Captura YouTube

Pe 23 ianuarie Samsung va tine prima conferinta de presa pe tema scandalului cu telefoanele Galaxy Note 7 care au luat foc. Au trecut aproape cinci luni de cand totul a devenit public, iar compania nu a anuntat exact ce s-a intamplat.

Concluziile sunt asteptate de multi fiindca uriasul scandal a afectat imaginea companiei si costurile vor fi de peste cinci miliarde dolari. Samsung a avut parte si de multa publicitate negativa din cauza ca un numar de linii aerine aveau anunturi care avertizau ca este interzis sa aduci la bord telefoane Galaxy Note 7.

Samsung a inceput sa livreze Galaxy Note in august, iar bateriile erau furnizate de doua companii: fie de Samsung SDI Co, fie de Amperex Technology Ltd (Hong Kong). Initial s-a crezut ca au existat probleme doar la telefoanele cu baterii de la Samsung SDI si a fost crescuta productia de baterii la celalalt furnizor, insa in octombrie au aparut incidente si la Amperex, astfel ca telefonul a fost scos de tot de la vanzare.

E de asteptat ca Samsung sa spnuna ca bateriile furnizate de compania afiliata SDI nu aveau dimensiunea corespunzatoare si deci nu s-au potrivit perfect in telefon, de aici derivand si cazurile de supraincalzire.

La telefoanele cu baterii de la ATL, defectul vine dintr-o problema de fabricatie rezultata din graba cu care productia a fost marita pentru a livra cat mai repede telefoanele menite sa le inlocuiasca pe cele rechemate in prima faza.

Anunturile par sa arunce vina aproape in totalitate pe bateriile Li-Ion si nu pe greseli de design ale telefonului, cum s-a speculat in ultimele luni.

Cele mai scumpe smartphone-uri din piata costa peste 900 de euro si specificatiile sunt exceptionale la acest pret. La toate capitolele s-au facut progrese excelente, dar bateria ramane o problema fiindca rar un telefon scump poate fi folosit intens mai mult de o zi si jumatate fara a fi pus la incarcat. Se pare ca problemele au pornit tocmai din dorinta Samsung de a pune o baterie cat mai puternica.