Pokemon Go, un joc foarte popular pe smartphone-uri de la lansarea sa in vara anului trecut, il poate determina pe utilizator sa faca mii de pasi suplimentari in fiecare zi si de a-si reduce astfel riscul cardiovascular si excesul de greutate datorate sedentarismului, potrivit unui studiu publicat miercuri si citat de AFP.

Pokemon GoFoto: Captura YouTube

Cercetatorii au monitorizat 167 de persoane care joaca Pokemon go, care consta in mersul pe jos, in diferite locuri, pentru a urmari si "a captura" creaturi imaginare cu telefonul mobil.

Pokemon Go nivelul de interes in Romania

Pokemon Go nivelul de interes in Romania

Foto: Google Trends

Jucatorii fac in medie cu aproape 2.000 de pasi in plus pe zi si au redus cu 8% riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, spun autorii studiului prezentat la conferinta American Heart Association, care a avut loc in aceasta saptamana in Portland (Oregon).

Inainte de a juca Pokemon Go, participantii au facut in medie 5.678 pasi pe zi, numarul crescand apoi la 7.654 de pasi.

"Prin acest studiu ne-am dorit sa stabilm faptul daca jocul Pokemon Go ar putea oferi un mod placut si mai eficient de a-i determina pe tinerii sedentari sa faca miscare, iar rezultatele sunt incurajatoare.", a declarat Xu Han-zhang, un cercetator de la Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord, autorul principal al studiului.