​Compania care detine brand-ul Nokia a primit extrem de multa atentie la targul MWC Barcelona cand a readus pe piata o versiune modernizata a legendarului telefon Nokia 3310 lansat in 2000. Si la noi poate fi cumparat de la 249 lei si foarte multa s-a aratat incantata de faptul ca acest telefon va reveni. Insa cei care cred ca telefoanele erau mai usor de folosit in timpurile in care nu existau ecrane tactile vor fi dezamagiti de noul 3310, scrie The Guardian intr-un review al noului model.

Review Nokia 3310Foto: Captura The Guardian

Autorul review-ului acorda trei stele din cinci noului 3310 despre care spune ca are o serie de lucruri pozitive: bateria tine o saptamana pana la prima incarcare, exista si mufa de casti, slot de card micro-SD, bateria poate fi scoasa usor, exista si camera, dar si celebrul joc Snake, chiar daca intr-o versiune diferita, moderna.

Sunt insa si multe neajunsuri, mai ales ca acum aproape toata lumea foloseste telefoane moderne, cu ecran tactil, astfel ca trecerea la un telefon cu taste fizice poate fi extrem de neplacuta. Este greu sa scrii mesaje, ai foarte putine aplicatii si extrem de simple, internetul este 2G, deci foarte lent, iar camera este de numai 2 MP, extrem de slaba fata de orice smartphone.

Verdictul este ca telefonul ii va multumi pe o buna parte dintre nostalgici fiindca bateria are autonomie mare si functiile de baza sunt la un nivel multumitor. Insa pentru cei care vor sa stea pe internet, sa scrie mesaje lungi sau sa foloseasca aplicatii, telefonul nu va fi prea grozav. Mai mult, pentru cei care vor un banal feature phone, telefon simplu fara sistem de operare, Nokia vinde modele mai simple si cu autonomie mai mare a bateriei, modele care si la noi pot fi gasite la sub 100 lei.

Specificatii

Ecran: 2.4 inci QVGA LCD (167ppi)

Slot Memorie: microSD, pana la 32 GB

Sistem de operare: Nokia Series 30+

Camera: 2MP cu Flash

Conecitivitate: 2G, Bluetooth 3.0, FM radio, USB 2.0

Dimensiuni: 115.6 x 51 x 12.8 mm

Greutate: 80 g