​Samsung spune ca interesul publicului este foarte ridicat pentru telefonul de varf de gama Galaxy Note 8 pentru care numarul de pre-comenzi a fost de 2,5 ori mai mare in primele cinci zile fata de Note 7 anul trecut. Reamintim ca Note 7 a fost scos de pe piata la mai putin de patru luni de la lansare, dupa incidentele cu telefoanele care au luat foc. Galaxy Note 8 costa intre 930 si 960 dolari in SUA si intre 4.300 si 4.500 lei in tara.

Galaxy Note 8Foto: Hotnews

DJ Koh, seful diviziei Mobile de la Samsung, spune ca numarul de pre-comenzi pentru Galaxy Note 8 este cel mai mare din istoria seriei Note care a debutat in 2011, pana acum fiind lansate sapte modele.

In prima zi au fost comandate 395.000 de unitati, iar in primele cinci zile 650.000 in 40 de tari, cifrele fiind peste asteptarile companiei care se temea ca fiasco-ul Note 7 va descuraja multi clienti.

Samsung nu da cifre anuale pentru seria Note, insa asteptarile analistilor sunt ca vor fi vandute peste 10 miloane pana la finalul acestui an. Desi per total volumele de Note reprezinta sub 10% din volumele totale de smartphone-uri livrate de Samsung, telefonul este esential ca imagine si are marja de profit mai mare decat modelele mai ieftine.

Situatia din piata va fi cu atat mai interesanta cu cat marti seara e de asteptat ca Apple sa lanseze cel mai scump si mai sofisticat iPhone de pana acum.

Surse: Reuters, Financial Times