Pentru cei care vor un smartphone performant, dar nu vor sau nu-si permit sa cheltuiasca sume foarte mari pentru unul, un telefon autohton, precumAllview, ar putea sa fie solutia ideala. Pentru ca nu platesti pentru un brand care pompeaza milioane de dolari sau euro in marketing, precum Samsung, Apple sau Huawei, cu un Allview iesi mult mai ieftin.

Telefon Allview X4 SoulFoto: Allview

Unul dintre cele mai bune optiuni de pe piata in acest moment este telefonul Allview X4 Soul, care nu este altceva decat un Gionee S9 rebranduit sub sigla producatorului roman. Gionee este o companie chinezeasca, cu sediul in Shenzen. Desi aproape necunoscuta in Europa, Gionee detine circa 5% din piata chineza si este un producator foarte apreciat in alte tari asiatice sau africane, precum India, Bangladesh, Nigeria, Vietnam, Thailanda, Filipine sau Algeria. La fel caAllview, Gionee a fost fondata in 2002.

Allview este o companie romaneasca, cu sediul la Brasov, ce produce, importa si distribuie telefoane mobile si produse electronice.

Revenind la Allview X4 Soul, putem spune ca in marja sa de pret (1500 de lei - 1800 de lei), este unul dintre cele mai bune telefoane disponibile. Un terminal mid-range care are un design ce deseori este confundat cu iPhone 7 Plus. De altfel, intreaga carcasa pare a fi produsa de Apple, neavand absolut nicio scapare la materiale sau la finisare. La fel ca iPhone 7 Plus, Allview X4 Soul are o camera duala pe spate, doar ca nu este dispusa in lateral, ci pe mijlocul telefonului. Specificatiile acestei camere duale sunt urmatoarele: 13MP, f/2.0, autofocus la prima camera, respectiv 5MP la cea de-a doua. Allview X4 Soul are si o camera frontala puternica, de 13 MP cu Flash Selfie.

Display-ul IPS Full HD de 5,5 inci este mare, poate chiar usor incomod pentru unii cu mainile mai mici. Protejat cu Corning Gorilla Glass, mai putem aminti ca ecranul telefonului Allview X4 Soul are tehnologie LTPS. Cu o memorie RAM de 4 GB si o memorie Flash de 64 GB, la care se pot adauga alti 128 GB pe un microSD, si cu un acumulator de 3000 mAH, Allview X4 Soul este, din punct de vedere al specificatiilor, o varianta mult mai accesibila a unor telefoane care, la aceleasi dotari, ar costa cu 1000 de lei in plus.

Carcasa din aluminiu este excelent finisata, cu logo-ul abia vizibil pe spatele telefonului. Din punct de vedere al carcasei,Allview X4 Soul este un smartphone elegant, bine construit, care poate sta oricand alaturi de telefoane mobile din categoria premium. Dimensiunile mari si colturile usor rotunjite pot determina alunecarea acestuia din mana, asa ca recomandabil ar fi sa-l dotati cu o husa sau o carcasa de protectie impotriva cazaturilor accidentale.

In fine, daca doresti untelefon Allview X4 Soul, il gasesti in gama de pret 1500-1800 de lei, cu posibilitatea de a prinde o oferta sau o campanie de reduceri la retailerii online sau chiar la operatorii de telefonie mobila care il au in oferta. Daca preferi un telefon DualSim, pentru a nu umbla cu doua telefoane dupa tine mereu, ai motive suplimentare sa preferi acest telefon.