Samsung Electronics a anuntat miercuri ca, in contextul CES 2018, va lansa trei noi proiecte dezvoltate in cadrul programului sau C-Lab (Creative Lab). Este vorba de ochelari inteligenti pentru cei cu probleme de vedere, un dispozitiv de recuperare pentru cei cu probleme pulmonare si o boxa directionala portabila.

Ochelarii inteligenti ReluminoFoto: Samsung

Cele trei noi proiecte C-Lab includ:

  •    S-Ray (Sound-Ray) este o boxa directionala portabila pe care utilizatorii o pot transporta oriunde. In timp ce difuzoarele directionale existente sunt fixe, in primul rand din cauza dimensiunilor si a pretului, S-Ray este o boxa directionala mult mai mica, mai usoara si portabila, mentinand in acelasi timp avantajele boxelor si ale castilor conventionale. Datorita S-Ray utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa poarte casti pe o perioada lunga de timp, evitand potentialele dureri la nivelul urechilor, dar si interferentele produse de alteboxe Bluetooth. La CES 2018, Samsung va prezenta o serie de optiuni si accesorii ale S-Ray, precum Neckband, Handy si huse pentru smartphone.
  •    GoBreath este o solutie de recuperare pentru persoanele care au suferit leziuni pulmonare si sufera de complicatii pulmonare postoperatorii dupa anestezie generala. Pacientii au nevoie sa realizeze exercitii de respiratie profunda pentru o recuperare mai rapida cu una dintre metodele conventionale prin utilizarea unui inspirometru. Totusi, respiratia profunda devine o provocare pentru pacientii care au suferit o interventie chirurgicala din cauza durerii pulmonare. Un doctor de la Centrul Medical Samsung a prezentat solutia GoBreath, care i-a ajutat pe pacientii sai sa se recupereze mai repede. Solutia consta intr-un dispozitiv portabil si o aplicatie mobila care poate preda pacientilor tehnici de baza cum ar fi inspiratia, tusea sau respiratia profunda. Prin intermediul aplicatiei pacientii pot accesa instructiunile pentru exercitiile de baza si pot verifica evolutia recuperarii plamanilor. GoBreath ofera chiar si un serviciu web si cloud pentru medici, ajutandu-i sa monitorizeze progresul recuperarii pacientilor si sa le reaminteasca acestora sa exerseze.
  •     Relumino sunt ochelari inteligenti care ajuta oamenii cu probleme de vedere sa perceapa imagini mai clare atunci cand citesc o carte sau privesc un obiect. Aplicatia Relumino a fost prezentata pentru prima oara la Mobile World Congress 2017, iar ochelarii Relumino au fost dezvoltati ulterior pentru a permite persoanelor cu deficiente de vedere sa utilizeze tehnologia mai confortabil si mai discret. Ochelarii functioneaza impreuna cu un smartphone, folosind procesoarele si bateriile proprii, ceea ce face ca Relumino sa fie usor si confortabil de purtat. Smartphone-ul proceseaza imaginile din videoclipurile proiectate prin camera foto a ochelarilor, iar imaginile prelucrate sunt transpuse in afisajul ochelarilor Reloumino pentru a ajuta utilizatorul sa vada mai bine.

Creat in decembrie 2012, C-Lab este un incubator de idei¬in-house¬, care promoveaza ideile inovative ale angajatilor Samsung. Programul sprijina dezvoltarea de idei din toate domeniile.

Samsung a mai anuntat ca sapte start-up-uri fomate in urma programului C-Lab vor prezenta la CES cele mai recent lansate produse comerciale pentru a explora noi oportunitati de afaceri.