Workhound a prezentat TwitterJobSearch in cadrul festivalului SXSWi de anul acesta, si sustine ca acesta e primul motor de cautare care extrage sens din continutul de pe Twitter, in timp real, dand astfel posibilitatea de creare a unei resurse globale online pentru postarea anunturilor de angajare pe aceasta platforma.

Twitter este in acelasi timp o retea sociala si un serviciu de micro-blogging, permitand utilizatorilor sa trimita si sa citeasca mesaje scurte. Workhound este cel mai mare motor de cautare pentru joburi din Marea Britanie, iar algoritmii creati de ei beneficiaza de capabilitati de inteligenta semantica pentru platforme sociale.

"TwitterJobSearch e un exemplu incipient despre cautarea care are nevoie sa evolueze, si semnalizeaza cum modele solide de afaceri pot fi construite", a comentat Howard Lee, CEO al Workhound. "Schimbarea pronuntata catre media sociala schimba deja peisajul internetului si consumatorii au noi asteptari. Cei care pun la dispozitie motoare de cautare si cei cu retele sociale sunt in pericol de a-si pierde relevanta", a adaugat acesta.

Conform GigaTweet, peste un 1.3 miliarde de mesaje au fost postate prin intermediul Twitter, dar cautarea datelor a fost pana acum disponibila doar prin intermediul cuvintelor cheie, tendintelor sau popularitatii.

"Daca valoarea Twitter se va extinde, unelte de cautare mai eficiente vor fi necesare. Folosind cautarea contextuala asupra miliardelor de mesaje intamplatoare, putem ajuta o retea sociala sa evolueze din unealta de comunicare intr-o puternica platforma de publicare", a declarat William Fischer, director la Workhound.

TwitterJobSearch cauta continutul fiecarui mesaj postat, analizand contextul si incercand sa-i determine intentia si filtrand alte date. Tehnologia trece dincolo de limita de 140 de caractere, uitandu-se la informatii biografice si urmand URL-uri pentru a gasi informatii aditionale. Algoritmii decid apoi daca postul a fost un feed, un raspuns, sau un mesaj original, ce limba a fost folosita, si daca utilizatorul a mai postat anunturi legate de locuri de munca.

Drept exemplu, folosind cautarea oferita de Twitter (search.twitter.com) pentru "Sales director London job" sunt gasite 4 rezultate, in vreme ce aceleasi cuvinte aduc 7669 rezultate pe TwitterJobSearch.com.

La data lansarii erau disponibile 26030 locuri de munca pentru limba engleza, postate pe Twitter in ultima saptamana. La ora actuala sunt disponibile 31457 de locuri de munca pentru limba engleza. TwitterJobSearch nu necesita inregistrare si se foloseste gratuit, arata comunicatul de presa emis prin intermediul Ereleases.

Alex Sima - TownPortal