Ferrari F430 Force Feedback a fost lansat sambata si la noi, in magazinul Diverta Magheru din Bucuresti. Am avut astfel ocazia sa-l incerc, alaturi de jocul Ferrari Virtual Race, si combinatia a mers de minune.

Ferrari F430 Force Feedback
Ferrari F430 Force Feedback
Foto: TownPortal

Prezentarea sa a inceput la ora 17:00, ocazie cu care am aflat ca modelul produs de Thrustmaster este o copie exacta a unui volan aflat in interiorul unui Ferrari. Ce mai, de azi, cu putina atentie la formulare, pot spune fara probleme ca am condus un Ferrari F430 vreme de aproape trei minute.

Paradoxal, as fi vrut sa-l conduc mai putin cam cu un minut si era perfect. In cadrul lansarii a fost organizat si un concurs, castigatorul acestuia primind drept premiu un exemplar.

N-am iesit nici macar in primii 10, ocazie cu care as fi luat totusi o sapca si un tricou, dar tinand cont de faptul ca n-am mai pus mana pe un astfel de gadget de cativa ani buni, am o scuza si ma pot inca uita cu demnitate in oglinda.

Desi nu sunt in mod deosebit un fan al jocurilor de curse, nu-mi displac. Mi-au trecut prin mana sute, de la clasicul Carmageddon din 1998, pana la noile NFS. Senzatia pe care mi-a lasat-o experienta de acum doua zile a fost insa deosebita.

In primul rand, desi la prima vedere nu mi-a placut tocmai componenta esentiala a lui F430, adica "Force Fedback", aceasta face diferenta intre un volan vechi si modelul nou. Cand ai luat o curba cu viteza prea mare si iesi in decor, chiar daca tii bine de el, volanul are o mare sansa sa-ti scape din maini.

Componenta dificultatii sporite este astfel asigurata, si ma gandesc cu teama la pornirea optiunii de avariere a masinii, sau si mai rau, a schimbarii manuale a vitezelor.

A fost premiat cel mai bun timp scos intr-o singura tura, si fiecare jucator a avut la dispozitie doua. Turele le-am parcurs in mod single player, lucru care a redus considerabil partea cea mai placuta a unui astfel de joc, adica scoaterea adversarilor de pe pista. Oponentul fiind controlat de calculator, ar fi trebuit mai intai sa il ajung ca sa fac asta.

Mi-a trecut repede si ideea de a intoarce masina in sens invers pentru prima tura si de a capata astfel experienta cu jocul timp de cateva ore, pentru ca apoi sa ma intorc si sa dau tura ramasa avand o mai buna intelegere a controlului. Am ramas cu impresia ca voi fi mereu un jucator "de taste", desi probabil cateva saptamani in fata lui F430 ar fi adus imbunatatiri serioase condusului cu volanul.

Concluzia ar fi ca acest produs este destinat in opinia mea doar celor care prefera sa conduca in timpul jocurilor intr-un mod cat mai apropiat de realitate, si poate celor care vor sa simta o senzatie deosebita. Ar merge de minune combinat cu un "gaming chair".

De astazi, amatorii pot gasi Ferrari F430 Force Feedback in reteaua de magazine Diverta.

Mai multe fotografii de la eveniment, aici.

Alex Sima - TownPortal