Vanatoarea de comori va deveni, incepand cu vineri noapte, complet digitala. Acesta va fi momentul in care participantii la "vanatoarea de comori" vor porni pe strazile si podurile inguste ale Venetiei in cautarea unei baghete magice misterioase, de origine orientala, cu puteri speciale, noteaza Reuters.

Pe masura ce vanatorii de comori vor explora parti ale orasului ascunse de grupurile de turisti, acestia vor primi indicatii in legatura cu traseul, sau indicii pe telefoanele mobile sau laptopuri sarbatorind astfel marele salt pe care il face respectabila Venetie in viitor - impanzirea cu puncte de acces WiFi.

"Zece mii de kilometri de fibra optica si foarte multe hotspoturi acopera toate bibliotecile publice... multe orase europene au puncte de acces WiFi, insa nici unul nu are o acoperire atat de larga", a declarat Michele Vianello, viceprimarul Venetiei care a supravegheat acest proiect.

In timp ce locuitorii orasului, studentii si oamenii de afaceri vor beneficia gratuit de acest serviciu, turistii vor fi nevoiti sa plateasca 5 euro pe zi.

Consiliul local al Venetiei a finantat acest proiect cu 10 milioane de euro, iar acum sunt in cautare de capital privat pentru dezvoltarea lui, a spus Vianello.

Punctele de acces WiFi de mare viteza, intre 20 si 100 megabits pe secunda, vor facilita dezvoltarea comertului online si a televiziunii prin cablu, eliberand centrul vechiului oras de inesteticele antene, a mai declarat Vianello.

Vanatoarea digitala, "Whaiwhai", este inspirata de povestea scrisa de autorul Alberto Toso Fei. "Jocul este o modalitate de a privi calatoria si cunoasterea... am efectuat sute de teste inainte de a-l lansa", a declarat Tomas Barazza, director general al LOG607, compania ce a lansat jocul. Jocul a castigat in Italia premiul pentru inovatie in domeniul turismului.