Michael Jackson, Bruce Lee, Marilyn Monroe, Barack Obama, Stan si Bran, Audrey Hepburn sunt cateva dintre starurile imortalizate de un artist german pasionat de LEGO, informeaza gigwise.com. Fiecare astfel de chip asamblat cuprinde cateva mii de piese LEGO.

Stefan Sacherer este un designer grafic in varsta de 29 de ani, care obisnuieste sa creeze "Brixels mosaics" folosind piese LEGO de culoare neagra, alba si gri. Printre personajele imortalizate de artistul german se mai afla Bruce Lee, Marilyn Monroe, Barack Obama, Stan si Bran, Audrey Hepburn.

"Am crescut cu LEGO, construindu-mi propriile lumi fantastice. Aici merg impreuna cele doua: a fi designer grafic si a lucra cu pixeli de zi, cu a fi un fan al jocului LEGO", spune Sacherer.

"De asemenea, am avut ideea de a oferi o optiune prin care sa iti poti construi propriul mozaic dupa un sablon, pentru ca aceasta este filozofia LEGO. Si iti ofera o anumita satisfactie, dupa ce ai pierdut atata timp. Si nu in ultimul rand, lucrurile manuale sunt intotdeauna amuzante, mai ales daca sunt cadouri pentru celor dragi".

Brixels este o companie specializata in crearea de portrete cu ajutorul pieselor LEGO si a fost fondata de Stefan Sacherer. Conform odditycentral.com, Stefan a construit primul sau mozaic pentru a face astfel un cadou iubitei lui. Reactia pozitiva a prietenilor l-a convins sa deschida compania Brixels, care le permite oamenilor sa isi creeze propriile portrete cu ajutorul LEGO.

Clientii care apeleaza la serviciile companiei au doua optiuni: pot trimite poza catre Brixels, primind ulterior un kit LEGO pe care il pot asambla singuri, sau pot cere ca poza LEGO sa fie deja asamblata.

Fiecare "mozaic LEGO" este creat cu ajutorul a mii de piese (aproximativ 4600 in cazul lui Barack Obama).

Mai multe despre munca de designer a lui Stefan Sacherer gasiti aici.

LEGO a fost fondata in anii ’30 de un tamplar danez, pe nume Kirk Christiansen. Numele brandului a venit de la expresia daneza "leggodt“ ("joc frumos“), spune moneyexpress.money.ro.