Volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 12,4% in luna iulie din acest an fata de luna similara a anului trecut si cu 3,4% fata de luna anterioara din acest an, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INSSE). In primele sapte luni ale acestui an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,2% comparativ cu aceeasi perioada din 2010.

In luna iulie din acest an, volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 12,4% comparativ cu luna similara din 2010. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 45,3%, respectiv cu 27,7%. La constructiile ingineresti s-a evidentiat o scadere cu 1,2%.

O crestere a volumului de constructii s-a inregistrat si in comparatie cu luna anterioara din acest an. Astfel, comparativ cu luna iunie, volumul lucrarilor de constructii a crescut in luna iulie din acest an la cladirile rezidentiale cu 31,3% si la cladirile nerezidentiale cu 1,5%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 7,6%.

In primele sapte luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. O crestere a volumului de lucrari s-a inregistrat la cladirile nerezidentiale (+11,4%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 15,0%, respectiv cu 1,8%.