Volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 0,3% in primele opt luni ale anului, din cauza scaderilor inregistrate la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, potrivit datelor INS. In luna august, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,6% fata de luna anterioara si cu 6,3% fata de aceeasi luna din 2010.

Datele INS arata ca reducerea lucrarilor de constructii din perioada ianuarie - august s-a datorat scaderii lucrarilor de constructii noi (-2,2%) si a lucrarilor de intretinere si reparatii curente (-0,5%). In ceea ce priveste lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,0%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 13,5%. La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 15,7%, respectiv cu 1,3%.

In luna august, volumul lucrarilor de constructii a urcat fata de luna anterioara cu 0,6%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+16,0%). La lucrarile de constructii noi si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 2,1%, respectiv cu 0,2%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 4,7%, respectiv cu 1,4%.La cladirile rezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 9%.

Comparativ cu august 2010, volumul lucrarilor de constructii a avansat cu 6,3%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+6,7%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+6,5%) si la lucrarile de reparatii capitale (+4,6%).

La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat cresteri cu 27,4%, respectiv cu 10,6%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 4,0%.