628.263 locuinte, reprezentand 7,28% din totalul locuintelor estimate a fi recenzate si un numar de 1.576.453 persoane (prezente, temporar absente si plecate pe perioada indelungata din gospodaria din care fac parte) au fost recenzate joi, in prima zi a Recensamantului populatiei si locuintelor 2011, conform datelor transmise prin SMS si centralizate de Institutul National de Statistica (INS), a anuntat vineri institutia.

Institutul a mai anuntat ca in 28 de judete inregistrarea datelor statistice a fost superioara mediei calculate la nivel national, cel mai ridicat procent fiind in judetul Covasna (9,6% din locuintele estimate a fi inregistrate). In acest judet au fost recenzate 8609 de locuinte, in conditiile in care se estimeaza ca vor fi recenzate un total de 89721 de locuinte.

In Bucuresti s-au recenzat in prima zi de recensamant 34.655 de locuinte, respectiv 4,01% dintr-un numar total de locuinte estimat a fi recenzate de peste 855.000 de locuinte.

Vezi mai multe date in documentul atasat.

Recensamantul populatiei si locuintelor a inceput joi, 20 octombrie, in Romania, fiind programat sa se desfasoare pana pe 31 octombrie. Potrivit Institutului National de Statistica, in urma recensamantului se va extinde fondul de informatii care caracterizeaza evolutia in timp a familiilor, respectiv a gospodariilor din tara noastra si se va stabili un reper statistic in viitoarele politici de dezvoltare socio-economica a tarii.