Autorizatia de construire si Planul Urbanistic de Detaliu pentru aqua land-ul din Parcul Tineretului raman suspendate pana cand Tribunalul Bucuresti va judeca cererea de anulare a celor doua acte administrative depusa de Asociatia Salvati Bucurestiul, potrivit unei decizii definitive si irevocabile data de Curtea de Apel la inceputul lunii noiembrie. Asociatia Salvati Bucurestiul a atacat in instanda documentele care stau la baza construirii parcului acvatic pe motiv ca sunt ilegale. Primul termen din dosarul de suspendare a autorizatei de construire si a PUD-ului este pe 6 iunie 2012, ceea ce inseamna ca cel putin pana la acea data, lucrarile vor fi blocate.

Asociatia Salvati Bucurestiul a deschis procesul de suspendare a Planului Urbanistic de Detaliu si a autorizatiei de construire a aqua land-ului pe 10 mai 2011. Tribunalul Bucuresti a decis suspendarea celor doua acte administrative pe 15 iulie, iar pe 3 noiembrie sentinta a devenit definitiva si irevocabila la Curtea de Apel Bucuresti. In luna septembrie, Salvati Bucurestiul a cerut si anularea actelor in baza carora se putea construi parcul acvatic. Primul termen al procesului se va judeca pe 6 iunie 2012.

Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat construirea aqua-parcului a fost aprobat in august 2009 de Consiliul local sector 4. In martie 2011, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a semnat autorizatia de construire pentru edificarea parcului acvatic.

Potrivit Asociatiei Salvati Bucurestiul, Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire contin numeroase ilegalitati, cele mai importante fiind:

  • Cele doua acte schimba destinatia de spatiu verde pentru alte functiuni (restaurante, parcari etc.)
  • Acordul de mediu s-a emis cu conditia obtinerii avizului de defrisare, aviz pe care beneficiarul nu l-a obtinut pana in acest moment.

In luna aprilie 2009, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, structura din subordinea Primariei Capitalei s-a asociat cu firma Blue Ciel, printr-un contract de parteneriat public privat, punand la dispozitia acesteia din urma o suprafata de circa 53.000 mp din Parcul Tineretului pentru construirea unui parc acvatic. Contractul de asociere s-a facut fara aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, obligatorie atunci cand vine vorba de concesionarea domeniului public. In luna aprilie 2011, firma Blue Ciel a inceput lucrarile de construire a aqua land-ului, cu cateva zile inainte de Pasti, fiind taiati ilegal zeci de arbori care stateau in calea ridicarii constructiei.

Dupa taiarea arborilor, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca a anulat contractul cu firma Blue Ciel. HotNews.ro a demonstrat ca contractul este in vigoare, in ciuda declaratiilor facute de edilul sef.

Link-uri

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-8586463-inceput-defrisarile-pentru-aqualand-din-parcul-tineretului.htm

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-9493704-autorizatia-construire-pentru-aqua-land-din-parcul-tineretului-fost-suspendata.htm