CGMB a respins punerea pe ordinea de zi a proiectului de hotarire prin care Sorin Oprescu cerea alocarea sumei de 1,5 miliarde euro pentru autostrada suspendata. Desi este vorba de o suma foarte mare, proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentara in timpul sedintei de Consiliu, fara ca alesii locali sa-l fi putut consulta anterior.

Consilierii PDL au declarat ca nu pot supune la vot si nu pot introduce pe ordinea de zi un proiect care nu a fost vazut de nimeni inainte. "Mi se pare o porcarie sa pui pe ordinea de zi suplimentara un proiect de o asemenea anvergura. Este vorba de 1,5 miliarde euro. Acest proiect trebuia sa stea in dezbatere publica, trebuia discutat in comisiile de specialitate ale consilierilor, mai ales in comisia economica", a declarat Mircea Raicu, consilier PDL.

Sorin Oprescu a declarat in replica ca se astepta la o asemenea reactie din partea consilierilor. "PDL a intrat in logica electorala, fac asta pentru ca eu sa nu fac nimic. Insa in felul acesta afla lumea cine le vrea binele. Niciodata in cei patru ani de mandat nu a existat o logica dupa care ei au aprobat sau au respins proiectele".

Oprescu a declarat ca autostrada va fi facuta in parteneriat public-privat, deoarece acesti bani nu exista in bugetul municipalitatii. El a spus ca investitia privata va fi recuperata dintr-o taxa de drum care ar putea costa intre 18 si 21 euro/an.

Oprescu a spus si ca proiectul a stat deja in dezbatere publica timp de o luna si jumatate.

Potrivit proiectului de hotarire propus de Oprescu si consultat de HotNews.ro, costurile de 1,57 miliarde de euro vor fi distribuite astfel:

- constructia in sine, cu pasajele subterane si supraterane: 1,1 miliarde euro pentru cei 13,1 km

- obtinerea si amenajarea terenului: 228 milioane euro

- amenajarea peisagistica: 1,8 milioane euro

- proiectarea, consultanta si asistenta tehnica: circa 57-58 milioane euro

- organizare de santier si alte cheltuieili neprevazute: 153 milioane euro