Aproximativ 1.500 de copii cu varste prescolare invata, in prezent, in gradinitele din nordul Bucurestiului. Numarul copiilor este estimat sa creasca in anul scolar 2015-2016 cu aproximativ 10%, sustin reprezentantii unei agentii imobiliare, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Potrivit acestora, "in 2015, in zona de nord a Capitalei, sunt asteptate investitii majore in institutiile de invatamant privat pentru prescolari".

Gradinite din BucurestiFoto: Agerpres

"Desi sunt multe gradinite in zona Pipera-Iancu Nicolae, in continuare primim cereri pentru spatii cu aceasta destinatie, fie vile cu o curte generoasa, fie spatii la parterul unor ansambluri rezidentiale din zona. Cererea de spatii cu destinatia gradinita a crescut cu 40% de la inceputul anului si asteptam o dezvoltare majora pe acest segment anul acesta", sustine Yaniv Dahan, CEO al agentiei Palace Estate. Reprezentantii companiei au precizat ca, pe tot parcursul anului trecut, au primit 7 cereri de cumparare sau inchiriere de spatii in care sa dezvolte gradinite.

Yaniv Dahan afirma ca marirea numarului de copii in gradinite "este un efect natural al cresterii populatiei in nordul Bucurestiului" si ca finalizarea unor proiecte imobiliare in aceasta zona "a generat o crestere a numarului de familii cu venituri medii si mari", care se orienteaza catre invatamantul privat.

Agentia imobiliara sustine ca taxele de scolarizare la gradinitele private din nordul Capitalei variaza intre 1.300 de lei si 6.000 de lei pe luna, la care se adauga cheltuieli pentru activitatile optionale si taxele de inscriere la inceputul fiecarui an scolar.