Michael Whelan, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata imobiliara din Irlanda, a anuntat ca vrea sa investeasca peste un miliard de euro in Romania. Whelan, actionar majoritar al companiei Maplewood Developments in Irlanda, va investi prin Mivan, divizia din Romania, 300 milioane de euro pentru dezvoltarea unui nou centru de afaceri in Bucuresti si 100 milioane de euro pentru constructia unui parc logistic in capitala, scrie NewsIn.

Whelan anuntase deja, la inceputul acestui an, ca va investi 700 milioane de euro in constructia a zece noi mall-uri in Romania. Mivan a cumparat terenuri in valoare de 150 milioane de euro, fiind posibil sa investeasca inca 700 milioane de euro in dezvoltarea acestora.

Pana in acest moment, companiile controlate de Michael Whelan detin mai multe terenuri in Bucuresti si in alte localitati din Romania, planuind sa construiasca 2000 de apartamente in urmatorii doi ani.

Unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Marea Britanie, Whelan a investit in Europa de Est pentru a echilibra impactul produs de incetinirea pietei imobiliare din Irlanda si pentru a profita de extinderea Uniunii Europene.

In Irlanda, Maplewood Developments a ridicat cel mai mare ansamblu rezidential din tara.

Omul de afaceri irlandez, a carui avere este de aproximativ 130 milioane de euro, administreaza mai multe fonduri de investitii din Marea Britanie. In 2006, Whelan a investit 20 milioane de euro in infiintarea companiei de telefonie mobila si internet Digiweb.