UniCredit Tiriac Bank a realizat un studiu potrivit caruia o suta de mii de bucuresteni si-ar putea permite achizitionarea unei locuinte cu un pret cuprins intre 130 000 si 325 000 de euro, in conditiile in care bancile ar acorda credite cu un grad de indatorare de 35%, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul departamentului de real estate in cadrul Unicredit Tiriac Bank, Antonela Marchievici, a declarat ca studiul a fost elaborat pornind de la o analiza a salariilor din Capitala, comparativ cu cele inregistrate in alte orase ale tarii. Ea a mentionat ca daca gradul de indatorare la creditele acordate de banci ar ajunge la 70%, numarul persoanelor care si-ar putea permite cumpararea unei locuinte ar creste cu 30%.

Marchievici a mai spus ca persoanele care au un salariu de 1000-1500 de euro au posibilitatea sa-si cumpere un imobil in valoare de 100 000 de euro. Persoanele cu salarii mai mari de 5000 de euro isi pot permite sa achizitioneze o locuinta cu un pret minim de 325 000 de euro.

Reprezentanta bancii este de parere ca piata imobiliara romaneasca a evoluat rapid in ultimii ani datorita imbunatatirii factorilor macroeconomici (cresterea salariilor nete, scaderea ratelor inflatiei si somajului).