Fondul britanic Aviva Investors a anuntat inghetarea unuia dintre fondurile sale imobiliare, in fata afluxului de cereri de retrageri provocat de incertitudinea legata de Brexit, scrie AFP.

"Circumstantele extraordinare ale pietei, care au impact asupra sectorului in intregul sau, au antrenat o lipsa imediata de lichiditati in fondul Aviva Investors Property Trust. In consecinta, am actionat pentru a prezerva interesele tuturor investitorilor nostri, suspendand tranzactiile in cadrul fondului, cu efect imediat", a precizat un purtator de cuvant al Aviva Investors.

"Aceasta suspendare va oferi Aviva Investors un mai mare control asupra gestiunii fluxului de lichiditati si asupra conduitei ordonate a vanzarii de active pentru a ne respecta toate obligatiile fata de investitorii care doresc sa isi recupereze plasamentele", a adaugat el.

Decizia Aviva de a ingheta acest fond se adauga unei masuri similare anuntata luni de fondul Standard Life, in conditiile in care investitorii se tem de un revers pe piata imobiliara britanica.

In acest context, valorile imobiliare continuau sa scada pe Bursa din Londra, marti dupa-amiaza.