Modificari legislative cu impact major asupra dezvoltatorilor, firmelor de constructii si companiilor din energie

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2016, 16:40 Economie | Imobiliar

O noua lege privind autorizarea constructiilor aduce simplificari semnificative in procesul de autorizare a constructiilor. Una dintre cele mai importante schimbari e ca investitorii au dreptul sa receptioneze ca fiind finalizate lucrari executate in temeiul unor contracte de antrepriza de lucrari de constructii diferite, insa realizate in baza aceleiasi autorizatii de construire, potrivit unei analize realizate de avocatul Daniel Moreanu.

Aceasta modificare, impreuna cu introducerea unor prevederi exprese privind posibilitatea intocmirii unor procese-verbale de receptie partiala pe stadii de executie, deschide calea inscrierii in cartea funciara a dreptului de proprietate asupra unor constructii executate partial sau pe faze de executii, mai arata Moreanu.

Alte prevederi din noua lege permit titularilor de licente in domeniul energetic sa obtina certificate de urbanism si autorizatii de construire chiar si in lipsa intabularii terenurilor, identificarea acestor terenuri fiind posibila prin numar de tarla si parcela, prin titlul de proprietate si proces-verbal de punere in posesie.

Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

1708 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri