Companiile nipone vor fi solicitate sa se implice in construirea insulelor artificiale din apropierea orasului Soci, capitala Jocurilor olimpice din 2014. In total, in regiune se intentioneaza amenajarea a zece noi insule, unde vor fi amplasate diferite complexe sportive. Japonia are o vasta experienta in realizarea unor asemenea proiecte in zone cu grad ridicat de seismicitate.

Potrivit presedintelui camerei de comert ruso-nipona, Aslan Atabiev, partea nipona ar putea participa direct la ridicarea insulelor Matest si Marina. „Vom incerca sa realizam insule similare celor din Dubai”, a promis fostul ministru nipon al internelor, Fumio Kyuma, care conduce recent infiintatul comitet japonez pentru sustinerea Jocurilor olimpice de la Soci.

Dupa cum noteaza cotidianul electronic Vzgliad, compania Nakheel construieste renumitele deja insule sub forma de palmier – Jumeira, Jebel Ali si Deira, care fac parte din proiectul The Palm si care au primit deja statutul de cele mai mari din lume. Alt proiect ambitios al companiei – The World – 300 de insule dispuse sub forma hartii lumii.