Alesonor, dezvoltatorul proiectului imobiliar inovator Amber Gardens, extinde complexul cu 8 locuinte verzi de lux, inteligente, cu suprafete construite de 155 m2, respectiv 175 m2 si gradini cu suprafete incepand cu 350 m2. Noile vile verzi de lux respecta in totalitate standardele de eficienta energetica, design modern, confort, calitate si intimitate ale proiectului Amber Gardens si au fost special proiectate la cererea clientilor care isi doreau locuinte in cadrul ansamblului Amber Gardens, personalizate in functie de nevoile familiilor lor.

Amber Gardens ShowroomFoto: Amber Gardens

Pana in prezent, in cadrul proiectului Amber Gardens au fost vandute 32 de locuinte verzi de lux cu dimensiuni de peste 250 m2 si gradini de peste 550 m2, iar 14 familii locuiesc deja in complex.

Amber Gardens Showroom

Ce inseamna o locuinta verde de lux, inteligenta

Amber Gardens este primul ansamblu rezidential din Romania cu locuinte verzi de lux, care are la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei case pasive, cel mai performant standard energetic din lume.

Concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta, locuintele Amber Gardens consuma cu 90% mai putina energie fata de o casa conventionala.

Amber Gardens demonstreaza ca astazi pot fi atinse cele mai ambitioase obiective ale directivei de Eficienta energetica a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero, respectand in acelasi timp principii suplimentare, esentiale pentru cladirile verzi, precum siguranta, confort, sanatate, calitate, durabilitate etc.

Pe langa aplicatiile Smart Home, prin care proprietarul casei are posibilitatea de a controla temperatura, umiditatea, calitatea aerului, luminile si camerele de supraveghere oriunde s-ar afla, in vilele Amber Gardens sunt instalate cele mai inovatoare tehnologii si sisteme, printre care: panouri solare pentru apa calda, panouri fotovoltaice, sistemul unic al plafonului radiant, folosit atat pentru racire, cat si pentru incalzire, pompa de caldura si o unitate de ventilatie naturala cu recuperare a caldurii aerului, sistem innovator cu iluminat cu LED, sistem de protectie anti-inghet, sistem centralizat de aspiratie etc.

Amber Gardens Ansamblu Rezidential

Intestitie pe termen lung

Eficiente din punct de vedere energetic si construite la un standard inalt de calitate, locuintele verzi de lux Amber Gardens sunt considerate investitii sigure de catre institutiile bancare, calificandu-se in acelasi timp pentru ipoteca verde.

In acelasi timp, fiecare locuinta poate aduce locuitorilor sai economii de aproximativ 50.000 euro de-a lungul a 20 de ani datorita utilizarii eficiente.

Certificari si premii

Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare "Casa Verde" din Romania, acordata de Romania Green Building Council (RoGBC) pentru proiect de vile, in anul 2015.

"Locuintele verzi ofera economii substantiale la costurile pentru energie si asigura calitate, sanatate si confort ca beneficii suplimentare comparativ cu locuintele standard existente pe piata. O certificare independenta ofera o garantie cumparatorului cu privire la modul in care locuinta a fost construita pentru a atinge aceste standarde ridicate de sustenabilitate. Am fost bucurosi sa oferim certificarea noastra Green Homes certified by Romania Green Building Council dezvoltatorului Alesonor pentru proiectul Amber Gardens, primul proiect de vile din zona Bucurestiului si din Romania care a indeplinit cu succes si chiar a depasit standardele necesare obtinerii certificarii", declara Monica Ardeleanu, Director Executiv, RoGBC.

De asemenea, pe langa alte multiple premii de design si responsabilitate fata de mediu, Amber Gardens este castigator al premiului I la prestigiosul concurs "Anuala de Arhitectura Bucuresti".

Amber Gardens, Camera de zi

FILOZOFIA AMBER GARDENS: TRUE LUXURY IS GREEN

Amber Gardens demonstreaza ca adevaratul lux este verde si de inalta calitate. Proiectul incorporeaza finisaje de calitate intr-un spatiu de locuit mai confortabil, care ofera intimitate, un mediu mai sanatos cu lumina si acustica superioare, si permite reducerea semnificativa a costurilor de energie si de intretinere.

Dominat de spatii verzi si drumuri largi Amber Gardens, va cuprinde in total 58 de vile verzi de lux, individuale, care pot fi personalizate in functie de nevoile familiei, cu un design modern, unitar intregului complex, cu o constructie de calitate, care protejeaza in acelasi timp sanatatea cat si natura. Complexul dispune de asemenea de loc de joaca verde, teren de tenis, teren de basket, precum si de statie de incarcare pentru masinile electrice.

Amber Gardens se afla intr-o zona linistita, in zona Otopeni-Tunari, la o distanta de doar 15 minute de agitatia orasului si in apropierea unora dintre cele mai prestigioase scoli: Scoala Internationala Americana (American International School of Bucharest), Scoala Franceza (Lycee Francais Anna de Noailles), Scoala Europeana Bucuresti si Scoala Britanica, precum si alte scoli si gradinite apreciate, atat publice cat si private, si are acces la mijloacele de transport in comun.

Mai mult, apropierea de centrul orasului, accesul rapid catre centura orasului, DN1, Pipera-Tunari, si aeroportul Henry Coanda, infrastructura tot mai buna de la an la an, in continua dezvoltare, transportul in comun, centrele comerciale in proximitate, centrele de sport, agrement si petrecere a timpului liber, reteaua de scoli si gradinite apreciate, padurea din apropiere, situeaza orasul Otopeni printre preferintele celor care aleg sa locuiasca in zona de nord a Capitalei.

Amber Gardens, Loc de joaca

In complexul rezidential de lux Amber Gardens locuiesc in prezent 14 familii, din cele 32 care au ales deja o vila. Membrii comunitatii Amber Gardens sunt familii care isi doresc un stil de viata mai sanatos, echilibrat, sunt din ce in ce mai preocupati de calitatea vietii lor, de confortul pe care il ofera locuinta personala si de eficienta energetica, precum si de intimitatea spatiului in care locuiesc. Printre clientii Amber Gardens sunt antreprenori, expati, parinti ai caror copii studiaza la scolile din nordul capitalei si au ales sa locuiasca intr-o comunitate care impartaseste aceleasi preocupari pentru stil de viata.

"Am primit foarte multe solicitari din partea potentialilor clienti Amber Gardens pentru locuinte in cadrul complexului, adaptate nevoilor familiilor lor, de la locuinte de 150 m2 la peste 550 m2 construiti. Ne bucuram sa intalnim din ce in ce mai multe familii interesate de Amber Gardens, un proiect ambitios, inovator si unic in Romania. Sunt familii care apreciaza calitatea si durabilitatea pe termen lung a constructiilor noastre, designul modern, profesionalismul echipei noastre si, in acelasi timp, inteleg beneficiile pe care le ofera o locuinta verde, printre care eficienta energetica, confort, intimitate, stil de viata mai sanatos, aproape de natura etc.

In acest context, am acceptat provocarea de a construi un ansamblu in care, respectand standardele de casa pasiva si design bioclimatic, precum si pe cele de design modern ale complexului, sa oferim locuinte potrivite ca dimensiuni pentru familiile care ne-au solicitat adaptarea proiectului, familii care impartasesc aceleasi valori si impreuna alcatuiesc o comunitate frumoasa", a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

www.ambergardens.ro

www.facebook.com/AmberGardensRomania

https://www.facebook.com/events/287790775054415/

Despre Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliara, fondata in Romania in anul 2003. De aprox. 14 ani, Alesonor investeste in proiecte imobiliare de succes, incluzand proiecte comerciale si industriale, dar avand ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidentiale de lux si, in acelasi timp, responsabile fata de mediu, domeniul in care compania a castigat o experienta importanta pe piata din Romania.

www.alesonor.com

Amber Gardens Showroom Smart Home