CB Richard Ellis (CBRE), una dintre cele mai mari companii de servicii imobiliare din lume, a anuntat vineri achizitionarea companiei romanesti de consultanta imobiliara Eurisko, valoarea tranzactiei fiind de circa 35 milioane dolari. CBRE s-a retras anul trecut de pe piata imobiliara locala, unde activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, decizia fiind una strategica.

“Romania a devenit o tara de interes strategic pentru clientii nostri in drumul lor catre oportunitatile din Est. Aceasta ultima achizitie ne permite sa raspundem necesitatilor acestor clienti si ne intareste pozitia in importanta regiune a Europei Centrale si de Est”, a declarat Mike Strong, presedintele CB Richard Ellis, EMEA.

Valoarea tranzactiei ar putea fi ajustata usor in functie de auditul post-semnarii contractului de vanzare-cumparare. Fondata in 1997, Eurisko este una dintre principalele companii de real estate din Romania. Are in prezent peste 120 de profesionisti angajati, sediul central stabilit la Bucuresti si birouri in marile orase din tara.

“Imbinarea resurselor cu CB Richard Ellis ne ofera accesul direct la experienta si expertiza internationala a celei mai mari companii de servicii comerciale in real estate din lume, ceea ce va fi in beneficiul clientilor nostri. Ne asteptam la o foarte buna colaborare cu CB Richard Ellis Group si cu investitorii care sunt deja clientii acesteia si activeaza in regiune”, a precizat Radu Lucianu, Managing Partner la Eurisko.

Anul trecut, Eurisko a avut o cifra de afaceri de 14,3 milioane euro, iar valoarea totala a contractelor tranzactionate de consultantii companiei a depasit suma de 800 de milioane de euro. Pentru acest an, Eurisko tinteste atingerea unei cifre de afaceri de 25 milioane euro. Compania are peste 120 de angajati si noua divizii de business: rezidential, birouri, retail, terenuri, tara, industrial, evaluare, investitii si marketing.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii pietei imobiliare internationale. Compania are peste 29.000 de angajati si peste 300 de birouri in 50 de tari.