Compania de consultanta imobiliara Eurisko, achizitionata recent de CB Richard Ellis (CBRE), se va numi cel putin pentru un an de zile CB Richard Ellis Eurisko, dupa care brandul Eurisko va disparea, a anuntat, luni, conducerea noii companii. CBRE Eurisko va investi in perioada urmatoare in intarirea departamentelor de evaluare si research si investitii, ceea ce presupune cresterea numarului personalului pe aceste segmente de piata. De asemenea, compania vrea sa dezvolte noi proiecte imobiliare la nivel regional.

"Cel putin pentru un an de zile vom functiona sub numele de CB Richard Ellis Eurisko. Este bine ca piata sa se obisnuiasca, iar trecerea la noul nume sa fie cat mai lina. In timp insa, brandul Eurisko va disparea", a declarat Radu Lucianu, Country Manager CB Richard Ellis Eurisko.

La sfarsitul saptamanii trecute, CB Richard Ellis (CBRE), una dintre cele mai mari companii de servicii imobiliare din lume, a anuntat achizitionarea companiei romanesti de consultanta imobiliara Eurisko, valoarea tranzactiei fiind de circa 35 milioane dolari. Conducerea noii companii spune ca "formalizarea procesului de vanzare s-a petrecut la mijlocul anului trecut si ca au existat sase-sapte cumparatori interesati, printre care si Jones Lang Lasalle".

"Am inclinat spre un investitor strategic, care sa fie lider pe piata. In final am avut de ales intre Jones Lang Lasalle si CB Richard Ellis. Sinergia a fost cea care a contribuit la incheierea acestei tranzactii, deoarece CBRE s-a potrivit integral politicii de dezvoltare a Eurisko", a explicat Radu Lucianu.

Mai multi oameni pe segmentele de evaluare research si investitii

Conducerea noii companii spune ca firma va ramane in formula completa dar ca, dupa modelul CB Richard Ellis isi va intari departamentele de evaluare si research precum si cel de investitii.

"Tintim atingerea unei cifre de afaceri de 25 milioane euro in 2008 si acest lucru se va face si prin intarirea unor departamente, dupa modelul CB Richard Ellis. Astfel peste 30% din veniturile CB Richard Ellis provin din evaluare si research, situatie similara si in cazul departamentului de investitii, iar aceasta inseamna mai multi oameni pe aceste segmente", a precizat Adrian Capraru, noul CEO al CB Richard Ellis Eurisko.

Radu Lucianu a mai precizat ca, in perioada urmatoare, CB Richard Ellis Eurisko se va orienta si spre dezvoltarea de noi proiecte imobiliare in tara. Acesta nu a dorit insa sa ofere mai multe detalii despre orasele vizate, insa a precizat ca vor fi luate in calcul toate segmentele pietei imobiliare in functie de oportunitatile regionale.

La inceputul anului trecut, Eurisko si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 12 milioane euro. Compania si-a depasit tinta pe 2007, obtinand o cifra de afaceri de 14,3 milioane euro. Pentru acest an, compania si-a mentinut estimarea privind atingerea unei cifre de afaceri de 25 milioane euro.