Numarul locuintelor livrate intr-un an in Bucuresti la mia de locuitori este 1,2-1,3 unitati, cel mai mic nivel din Romania, potrivit declaratiilor directorului de dezvoltare al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), Ioan Bejan, citat de Mediafax. In aceasta privinta, Romania se afla pe ultimele locuri si la nivelul Uniunii Europene, cu numai 1,7 locuinte noi livrate la mia de locuitori fata de media de 4,8 locuinte la mia de locuitori in UE.

"Spre exemplu in Cluj-Napoca, numarul de locuinte noi livrate intr-un an la o mie de locuitori este de trei unitati, adica mai mult decat dublul celui din Bucuresti, unde se inregistreaza cel mai scazut nivel din tara. La nivel global, Romania se afla printre ultimele tari din Uniunea Europeana in ceea ce priveste acest indicator, cu 1,7 locuinte noi livrate la mia de locuitori", a declarat Ioan Bejan.

Anual la nivelul Uniunii Europene se livreaza in medie 4,8 locuinte la mia de locuitori, iar in tarile vecine Romaniei trei locuinte, fiind insa si tari, precum Spania, unde se livreaza anual 15 locuinte noi la mia de locuitori. Potrivit oficialului RBL, Romania se afla pe ultimele locuri in Europa si din punctul de vedere al suprafetei locuibile cu doar 20 de metri patrati pe cap de locuitor.