Anchor Grup va investi circa 400 milioane de euro in urmatorii ani in construirea a trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti, au anuntat luni oficiali companiei, citati de NewsIn. Dezvoltatorul imobiliar are in prezent proiecte in derulare in valoare de 390 milioane euro. Compania a lansat oficial, luni, proiectul Anchor Plaza Metropol ce cuprinde constructia unei cladiri de birouri clasa A, in Bucuresti, in apropiere de Plaza Romania, investitie in valoare de 50 milioane euro.

Reprezentantii dezvoltatorului imobiliar nu au oferit mai multe detalii cu privire la investitia in cele trei ansambluri rezidentiale. Luni, Anchor Grup a lansat oficial Anchor Plaza Metropol - cladire de birouri clasa A, care va fi operationala incepand cu a doua jumatate a anului 2009. Aria construita va fi de aproximativ 55.000 de metri patrati, cladirea de birouri fiind realizata printr-o investitie de 50 milioane de euro. Aproximativ 3.000 de oameni vor lucra in Anchor Plaza Metropol.

Este a doua cladire de birouri realizata de catre Anchor Grup si una dintre cele mai mari cladiri de birouri clasa A din Bucuresti. Cladirea de birouri va avea 12 etaje iar suprafata inchiriabila este de aproximativ 33.600 metri patrati, cu 3.000 de metri patrati pe etaj. De asemenea, cladirea va dispune de locuri de parcare subterane si exterioare, in conformitate cu standardele internationale.

Anchor Grup a fost infiintata in 1997, activitatea principala a companiei constand in dezvoltarea si administrarea de proiecte imobiliare. Anchor Grup are in Bucuresti doua centre comerciale - Bucuresti Mall si Plaza Romania. Compania si-a extins aria de dezvoltare in afara Romaniei si a anuntat construirea primului centru comercial modern din Chisinau, Shopping MallDova. De asemenea, Anchor Grup a construit cladirea de birouri Anchor Plaza si realizeaza un complex rezidential, InCity Residences, in imediata apropiere a Bucuresti Mall.