Numarul autorizatiilor de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale a urcat in primele doua luni ale acestui an cu 11,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, pana la 6.507, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Bucuresti–Ilfov, Centru si Sud-Muntenia.

In luna februarie, au fost eliberate un numar de 4.096 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 69,9% fata de luna anterioara si cu 29,3% fata de aceeasi luna a anului trecut. Din numarul total, 2.625 autorizatii au fost acordate in mediul rural.

Fata de luna anterioara, distributia in profil regional evidentiaza o tendinta considerabila de crestere a numarului de autorizatii de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare, cele mai multe inregistrandu-se in Bucuresti – Ilfov (+350 autorizatii), Sud-Muntenia (+345 autorizatii), Nord-Est (+294 autorizatii), Sud-Est (+256 autorizatii), Centru (+162 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+118 autorizatii).

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in februarie au fost eliberate cu 927 mai multe autorizatii pentru cladiri rezidentiale decat cele inregistrate in aceeasi luna a anului precedent. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (+212 autorizatii), Bucuresti – Ilfov (+178 autorizatii), Centru (+151 autorizatii), Nord-Vest (+139 autorizatii) si Nord-Est (+112 autorizatii).