Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, a decis sa creasca valoarea investitiei pentru ansamblul rezidential de lux InCity Residences din Capitala de la 50 milioane euro la 67 milioane euro, din cauza costurilor mari la lucrarile de constructie si la finisajele folosite in locuinte, a anuntat marti dezvoltatorul imobiliar, citat de NewsIn. Ansamblul urmeaza a fi finalizat la inceputul anului 2009.

"Am decis sa urcam valoarea investitiei de la 50 de milioane de euro la 67 de milioane de euro din cauza costurilor crescute cu lucrarile de constructie, dar si datorita finisajelor de mai buna calitate pe care le vom folosi in locuinte", a declarat directorul executiv al Anchor Grup, Ibrahim Paksoy.

Potrivit reprezentantilor Anchor Grup, citati de NewsIn, prima faza a proiectului, in speta primele doua cladiri cu circa 250 de locuinte au fost deja vandute, iar intreg ansamblul rezidential urmeaza a fi finalizat la sfarsitul anului 2008, inceputul anului 2009.

Ansamblul, situat "la doua minute distanta de centrul comercial Bucuresti Mall", este format din patru blocuri cu 17 etaje si va include 502 apartamente, variind de la garsoniere, apartamente cu doua, trei sau patru camere pana la triplexuri tip penthouse, cu trei pana la cinci camere. Pretul pe metru patrat este in medie de 1970 euro plus TVA.

Dezvoltatorul a amenajat la locul constructiei un showroom cu apartamente finisate complet, respectiv o garsoniera de aproximativ 64 metri patrati, un apartament de trei camere tip 3A, cu o suprafata de 144 metri patrati si alte doua tipuri de apartamente de trei camere: unul cu o suprafata de 107 metri patrati si celalalt de 116 metri patrati.

Anchor Group a anuntat recent ca are un volum de investitii de 390 milioane de euro in proiecte finalizate sau viitoare si mai are in plan investitii de circa 400 milioane euro in urmatorii ani in construirea a trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti. Anchor Grup a lansat oficial, la inceputul lunii martie, proiectul Anchor Plaza Metropol ce cuprinde constructia unei cladiri de birouri clasa A care va fi situata in Bucuresti, in apropiere de Plaza Romania, prin investitii de 50 milioane euro.