Un spaniol din Madrid a decis sa organizeze o loterie la care marele premiu este apartamentul sau in valoare de 320.000 de euro. Ibericul a luat decizia disperat ca, din cauza crizei imobiliare, nimeni nu vrea sa-i cumpere apartamentul, iar el nu mai poate sa ramburseze creditul, scrie AFP.

Miguel Marina Rodriguez din Madrid a luat in 2005 un credit pentru a-si cumpara un apartament de 77 metri patrati si explica pe pagina sa de internet ca in aprilie 2008, din cauza ca a ramas somer a fost nevoit sa-si vanda apartamentul, pentru a plati creditul. "Am incercat sa-l vand, insa nimeni nu m-a apelat", a spus spaniolul care a adaugat ca cel care-l suna in fiecare dimineata era directorul bancii care cerea banii restanti.

In disperare de cauza Rodriguez a ales o solutie inedita, sa organizeze o loterie. "Ideea e simpla, am divizat pretul apartamentului meu in parti de cate 5 euro fiecare, daca dai acesti bani poti sa te alegi cu apartamentul", spune ibericul. Castigatorul se alege cu un apartament liber de datorii si nu mai trebuie sa plateasca nici creditul, taxele notariale sau TVA-ul.

Miercuri dimineata fusesera vandute 1.800 de cupoane din totalul de 64.000. Tragerea la sorti se va face dupa ce toate cupoanele se vor fi vandut. Apartamentul e situat la sud de Madrid.