O companie imobiliara din San Diego (California) a decis sa ofere o casa gratis oricarui client ce va achizitiona un imobil evaluat la peste un milion de dolari, dezvaluie blogul LA.Land al publicatiei Los Angeles Times.

"Ne-am gandit ca de ce sa avem astfel de oferte doar pentru prajiturile Pop Tarts sau pentru restaurante? De ce sa nu cumperi o casa iar a doua sa o primesti gratis?", a declarat Dawn Berry, de la agentia imobiliara Michael Crews Development.

Potrivit unui anunt imobiliar, "Michael Crews Development ofera gratis o casa de 185 de metri patrati, evaluata la 400.000 de dolari, in Escondido - oferta e valabila daca veti cumpara o locuinta Royal View Estate in San Pasqual Valley, al carei pret pleaca de la 1.6 milioane de dolari".

Berry sustine ca "este o afacere buna, legala; n-au fost majorate preturile si nu exista costuri ascunse. Michael da de pomana o casa pentru cel care cumpara la Royal View". Dawn Berry precizeaza ca "acesta e modalitatea noastra de a ne confrunta cu actuala criza de pe piata imobiliara".

Oferta companiei imobiliare americane vine in contextul in care un spaniol din Madrid a decis sa organizeze o loterie la care marele premiu este apartamentul sau in valoare de 320.000 de euro. Ibericul a luat aceasta decizie disperat ca, din cauza crizei imobiliare, nimeni nu vrea sa-i cumpere apartamentul, iar el nu mai poate sa ramburseze creditul.

Castigatorul se alege cu un apartament liber de datorii si nu mai trebuie sa plateasca nici creditul, taxele notariale sau TVA-ul.